UNDER FOCUS

SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#726. Mask i magen?? –ja, om du äter mask i torsken??

Det må va naturligt?? –men det är inte så kul i alla fall?? Vill man käka en god bit mat, så kanske man tycker att det inte skall vara mask i råvaran?? Likafullt så hittade Ninni mask i färsk torsk!

Vi handlar alltid på torget i Lund, vi tycker om lokalproducerade produkter!! Det finns också två fiskbilar på torget de flesta dagarna!  Även om det har varnats för att köpa färsk torsk?? –på grund av överfiske i närhavet, så har vi köpt det de senast åren?? Så assistent Ninni köpte torsk nyligen av lokala fiskbilen!

Ninni steker ofta torsken efter rensning. Den här torsken visade sig dock leva?? –ett liten bit rörde sig?? –och visade sig vara en mask!!

Ninni slängde torsken, även om man hade stekt den noga, så hade det bara varit lite extra protein och ofarligt?? Men hade den varit vid liv när den kom ned i magen då hade den vandrat ut i kroppen?? Den kunde ha kommit ut i t ex ögongloben!

Jag tröstade mig med en härlig bulle i stället?? –som Ninni bakat!!

Inlagt 2013-04-24 06:56 | Läst 5791 ggr. | Permalink
Bättre med en bulle utan mask än torsk på mask från torsk.
Du har helt rätt, det skulle inte vara kul att se en mask krypa ut vid morgonens tandborstning, ganska otrevligt faktiskt.
Svar från Bob Bovin 2013-04-24 10:54
Hej,
Nä en mask på morgonen vore inte kul.
Ha det bra
Bob
Usch.... .vad hemskt.... Tur att ni såg den. Åhhh ryser bara vid tanken. Tur att du har en så vaken och duktig assistent! Nä, nu får det bli andra bullar... som assistenten sa... ;) Ha en fin dag i Lund! //Peter
Svar från Bob Bovin 2013-04-24 10:57
Hej Peter,
Skulle inte klara mig utan assistentens vakna blick. Hon vet ju, som ögonoperationssköterska, hur man snittar ut det onödiga.
Ha en fin dag du med
Bob
Det är inte ovanligt. Man får hålla upp fiskfiléen mot ljuset så syns maskarna bättre. Det sägs att det betyder att det finns säl i havet när det är mask i fisken. Lubb från västerhavet är proppfull med mask. Fiskhandlare tror att det är OK, men läser man lite på nätet får man mer information. Det är inte roligt och fiskhandlare får inte sälja sådan fisk. Men, som sagt, det är inte ovanligt. Ordentligt tillagad fisk tar kål på masken. Glöm det där med att fisk skall vara på gränsen till rå så som man får den på "finkrogar".
Jag och några fler gäster på en finkrog i Skåne serverades gös som var isig inuti för några år sedan.//K
Svar från Bob Bovin 2013-04-24 10:59
Hej Karl,
Tack för din informativa kommentar. Har blir det nog inte torsk på ett tag.
Ha det bra
Bob
Usch! Men det är nog rätt så vanligt och det är därför det är så viktigt att tillaga den riktigt ordentligt för då tar man kål på lilla masken också!
Är inte stormförtjust i torsk, utan tar nog hellre en bulle!
Ha en fin dag!
Svar från Bob Bovin 2013-04-24 14:31
Hej,
Ja bulle är gott.
Ha en fin dag
Bob
Här sitter jag och blir helsugen på bullen. Den var säkert god. Så otrevligt med mask i torsken ....jag förstår att ni inte kunde äta den..fy för
men ha ändå en härlig dag i morgon
vi fick just nu ett skönt regn efterlängtat var det
hälsar Gun-Inger
Svar från Bob Bovin 2013-04-25 07:38
Hej,
Vi vill också ha regn, för Ninni har satt en del blommor i trädgården. Masken borde hålla sig i jorden bland rötterna. Ha en skön dag i trädgården.
Bob och Ninni



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver

Lägg till

Tidigare blogginlägg