UNDER FOCUS

SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#736. Senior workforce??

Det här är väl politikernas drömscenario??  --de som har höstat in alla fallskärmarna!!  Jobba till hög ålder?? --ger så lite kostnader som möjligt för samhället?? Det har man förstått här!! Håll fasaden ren!!

Det gäller att ha något meningsfullt att gör på äldre dar?? –en del är lite underliga, och springer omkring och plåtar på stan?? –och skriver bloggar!! Men i det här landet har man små föreningar som samlar de äldre och kors i taket, de gör något nyttigt för samhället?? –som att städa i parker, putsa på statyer!

Inlagt 2013-05-04 07:03 | Läst 4688 ggr. | Permalink
I vårt land har vi Veterankraft och Veteranpoolen, fast de får betalt.
Svar från Bob Bovin 2013-05-04 08:00
Hej,
Det gör de rätt i. Fast jag tycker nog att en hel del görs ideellt i våra idrottsföreningar.
Ha en fin helg
Bob
Vad innebär det att bli gammal?
Jag har funderat en del över frågan, samhällskultur och politik spelar en viktig roll.
I Kina finns ett uttryck som lyder "Gammal är äldst" vilket betyder att den som är gammal har fått massor av erfarenheter och nått insikt, den skall respekteras.
I Sverige är man i vissa branscher förbrukad när man passerat femtio.
Allmänt har vi i Sverige en föreställning om att vi skall få njuta av ledighet på ålderns höst, då skall ungdomarna ta över, är detta verkligen vad vi vill och behöver? Att bli pensionär är traumatiskt för många, man tappar en stor del av meningen med ivet och man blir av med sina arbetskamrater. Vissa mår naturligtvis bra av att sluta och andra har haft tunga jobb så att kroppen börjar säga ifrån, även det skall respekteras.
På min egen arbetsplats där vi förvisso mest utför tankearbete har vi många medarbetare som har passerat pensionsåldern, vi har två ingenjörer som är födda 1935 och alltså fyller 78 år i år, de arbetar för fullt och de är viktiga för avdelningens verksamhet med den erfarenhet och de kunnskaper som de besitter.
Jag skulle vilja se en ändrad inställning till äldre arbetskraft, de skall ses som tillgångar inte belastningar.
Att tvinga bort erfarna och duktiga människor från arbetsplatser i stället för att dra nytta av deras erfarenheter är samhällsekonomiskt och mänskligt dårskap.

Människokroppen är en maskin som behöver arbeta för att må bra, både hjärngymnastik och kroppslig gymnastik är nödvändiga för vårt välbefinnande.

Din bild är fin och de ser ut att ha det ganska bra.
Svar från Bob Bovin 2013-05-04 15:10
Hej Stefan,
Jag håller helt med dig. Det gläder mig att din arbetsplats har medarbetare födda 35. Undrar hur många arbetsplatser som har det? Universiteten hör inte hit. I USA kan man dock träffa aktiva professorer som är över 80, och i Sydkorea dammsuger man upp pensionerade professorer från hela världen.
Pensionering är som du säger livsfarligt.
Ha en bra helg
Bob
Jag sitter faktiskt och skrattar för mig själv för jag kom tänka på att vi skulle vara några som började tvätta statyer här medan du tog bilder av de som kom och tittade på vad som hände...det blev nog många underliga miner och frågor...kanske till med blev tvättande gänget bortkört här i Sverige...
tänk på detta till sommaren ...hi hi...damen som lagt kvasten tycks ha träffat kompisar...
härlig bild jag gillar mycket
Gun-Inger
Svar från Bob Bovin 2013-05-06 08:01
Tack Gun-Inger,
Den ena damen tycks ha en rökpaus.Man glömmer ofta att rökandet i alla åldrar är vanligt i Japan. Även pensionärerna röker i pausen-
Skulle vi ställa oss å tvätta en staty så skulle man väl bli intagen. Så kanske man skulle gå och putsa staty.
Ha en fin dag i trädgården
Bob



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?

Lägg till

Tidigare blogginlägg