UNDER FOCUS

SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#739. E-PL1 @ 1/500 sek, ISO 800, autofokus, autobländare?? –@ fotoflanera!!

För att fotoflanera?? –måste  jag ha ett aktive sinne!! –förberedd och snabb kamera?? När rätt ögonblick uppträder så hinner inte jag?? –långsam pensionär?? --att ställa in kameran.

Den sitter där i handen, som mitt tredje öga?? Jag tittar inte genom sökaren?? –utan vinkeln i handen skall rikta kameran så att jag får med vad som är viktigt i händelse. Bommar du aldrig?? –undrar någon?? Jo visst bommar jag, massor av bilder är fel?? Eftersom jag använder FOV som 24 mm på småbild så kommer det mesta med. Överflödig information får man beskära bort.

Det här är en metod att arbeta som jag funnit fungera för mig?? –för att få några bilder jag tycker är roliga. Om bilderna kan glädja någon mer, så blir jag glad.

Här kommer några bilder från den senaste fotoflaneringen i Lund med en enkel Olympus E-PL1 med 12 mm gluggen från Olympus.

Inlagt 2013-05-07 07:05 | Läst 3257 ggr. | Permalink
Gammal beprövad metod som jag understundom tillämpar. 24 mm kör jag med och går nära. Finns viss risk att "offret" uppfattar det hela som smygfotografering.
Svar från Bob Bovin 2013-05-07 13:06
Hej,
De flesta säger inget. ett leende hjälper för det mest.
Ha det bra
Bob
Hej Bob! Ingenting för mig tyvärr utan jag kör på med byggnader och detaljer som inte protesterar vid närbilder! Ha det gott!
Svar från Bob Bovin 2013-05-07 13:07
Hej Dan,
Tältet hade du klarat bra.
Ha en fin dag
Bob
Härligt! Känns tryggt att komma till Lund i sommar när Primärvården byggt ut och öppnat på Mårtenstorget!! Och det lär väl inte bli något större tryck när alla studenterna åkt hem. Kanske någon från "Konsthallsbänken" som kan behöva lite vård men.... Bättre en rulle i kameran än full rulle i fickan... eller hur man säger... ;) //Peter
Svar från Bob Bovin 2013-05-07 21:23
Hej,
Man får va glad att de utvidgar med filialer. Primärvård i sitt esse.
Hoppas att du klarar din tid i Lund utan primärvård.
Ha en bra kväll
Bob
Peter-L 2013-05-07 23:54
Det ska säkert gå bra! Mina vänner brukar va generösa med "medicin" när jag är nere, ja i Lund alltså... ;) Så oftast behövs "primärvården" när jag är åter i Stockholm :))



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver

Lägg till

Tidigare blogginlägg