UNDER FOCUS

SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#770. Lort-Sverige?? –skall det se ut så här??

Multiresistenta bakterier kryllar runt nästan överallt?? –bland ”hybelkaniner” (norska för dammtuss) och skit i hörnen?? Vart är vi på väg?? –har vi fått tillbaka Lubbe Nordström’s Lort-Sverige??

Runt om i världen blir fler och flera länder drabbade av multiresistenta bakterier!! –och nu är det vårt land!! –på sin skyddande halvö, –som invaderas?? Knappt någon medicin dödar dessa bakterier?? Varför har det blivit så?? –jo, vi låter skiten och skräpet stå kvar ute och inne??

Stockholm nyligen. Det är inte Neapel.

Det började med att all städning på sjukhusen lämnades ut på entreprenad?? –ingen politiker går med på detta?? –men det var då skiten började växa i hörnen?? Ingen tog ansvar?? --för städen kom utifrån?? Jag vet, för jag har inside information!! Det var då hybelkaninerna invaderade oss?? –och lade grunden till en förslappad städning på sjukhusen?? –och efter ett tag blev det samma i övriga samhället?? –till och med i hemmen!! Grunden lades till att snart är hela samhället invaderat av räliga bakterier?? –och du, vi kommer snart att ha dom på oss allihop?? –som i Japan!!

Det går kanske att stoppa det?? –om politikerna börjar städa!!

Vill du läsa mer om Lort-Sverige så har du det här och här.

Inlagt 2013-06-07 07:10 | Läst 3541 ggr. | Permalink
Usch ja det är jättetråkigt,vi kan lika gärna åka tillbaks till medeltiden.
Svar från Bob Bovin 2013-06-07 11:37
Hej,
Vi är nog på väg dit.
Ha det bra
Bob
intressant iaktagelse ,Bob.Segregeringens olikheter får hemska
effekter ,mot oss som kan försörja sig själva.Hörde av en städerska på jobbet att hon ibland städar i offentliga lokaler och skolor,det finns bara utrymme för fem min städning / lektionssal.hur kan man hålla rent på den tiden?effektiviseringen i konkurresens tecken ,leder till stressad personal och fuskjobb.städning och sophantering är två lågstatus jobb som skulle premieras bättre ,för det är viktiga sysslor för samhällets funktioner och hygien.prioriteten slår konstigt ,vad som är viktigt eller ej.häls /Anders
Svar från Bob Bovin 2013-06-07 11:41
Hej,
Jag tror på införandet av ansvarsfulla städare på fast plats vid en avdelning. Då blir det rent och bakterierna sprids mindre.
Ha en fin dag
Bob
Nu är jag med dig på biten att det är smutsigt, men kopplingen till multiresistenta bakterier håller inte tyvärr. Snarare är det så att vår strävan mot renlighet ligger bakom. Det och vårt slarv med antibiotika.

Tåligheten hos bakterierna utvecklas vid behov, enligt standard evolutionsteori. Så är det väldigt smutsigt och ett oändligt smörgåsbord för bakterierna så har de inte mycket för att utveckla någon form av skydd. Men börjar vi anfall de små rackarna börjar kapprustningen.

Så länge vi dödar ALLA, är det hela lugnt. Problemet uppstår när en rackare överlever och kan sprida sina nya muterade gener vidare. Detta är som sagt dels ett resultat av vårt slarv med antibiotika. Säger doktorn 14 dagar, så ska man ta sina tabletter i 14 dagar. Inte sluta efter 10 för att man känner sig bra. Sen har det också varit så att läkare tidigare skrivit ut antibiotika lite i onödan.

Ovanpå det har vi trenden, som väl visserligen mattas av lite nu, med antibakteriella tvålar, textiler och gud vet vad. Är det inte starkt nog att döda allt (vilket det aldrig är i konsumentprodukter) eller om vi slarvar med det, så kommer bakterierna ges en chans att överleva och utvecklas.

Nu är det inte bra med smutsiga sjukhus av helt andra anledningar, infektionsrisken t ex, men lite smuts i hörnen är faktiskt inte så farligt som man kan tror =)
Svar från Bob Bovin 2013-06-07 12:00
Hej Martin,
Du har naturligtvis rätt i att evolutionen av bakterier inte har att göra med renlighet. Men eftersom multiresistenta bakterier redan finns så gäller det att hindra deras spridning. Här kommer renlighet in. När Sahlgrenska började få mycket MRSA bakterier i vården så var det renlighet som stoppade upp spridningen. Jag är övertygad att spridningen av MRSA från fastlandet kan bara stoppas genom bättre hygien i alla led. Man får se dammtussen som en symbol för hur väl städat det är. MRSA är mer eller mindre vanligt på jorden och det har med spridningen att göra. I Japan t ex är det inte bara sjukhusen som källan till MRSA, utan de är totalt förekommande i samhället i alla miljöer. Så vill vi inte ha det, men kanske är det oundvikligt.
Ha en bra dag
Bob
Hmmmm, kan det va så illa?? Eller är det som man säger "bättre med lite skit i hörnen, än ett rent helvete"?? Eller har vi både och, hemska tanke?! Din bild ser ut att va hämtad från en byggarbetsplats, och då kan det väl va så att det blir lite byggavfall ibland. Men jag vet, inte i fina Lund... ;)

Jag som du har hört talas om de multiresistenta bakterierna som är ett hot på våra sjukhus. Vad jag förstått så är det större risk att bli infekterad på ett sjukhus än hemma, så idag är det tydligen också en anledning till att skriva ut folk så snart som möjligt. Och visst, städning är säkert en av anledningarna. Men också överförskrivning av antibiotika och att vi kanske håller på att bli "för rena". Ändå så tror jag på att man, speciellt på sjukhus, borde se över och kanske ta tillbaka initiativet vad gäller städning och hygien. Kanske har det blivit "dumsnålt".

Tråkigt med tjejen som aldrig haft ett jobb! Tragiskt, och jag tror inte att hon är ensam. Jag vill ju ändå tro, och tror att det finns jobb, kanske inte drömjobb men... Det som också är tråkigt, är ju att behöva bo i bostäder 2013, som inte har toaletter, så att stackars människor behöver pissa i hissen istället... usch vad tråkigt!!

Nä, nu ska jag jaga lite dammråttor... :) Ha en ren dag! ;) //Peter
Svar från Bob Bovin 2013-06-07 11:44
Hej,
Bra att du jagar dammråttor. Jag tror att renlighet förhindrar spridning av bakterier.
Ha en renare dag
Bob
Jag är så jävla irriterad på alla de som kastar allting allting kring sig överallt....från små fimpar till hela möblemang...säckar med allt möjligt skit i...

här är en bra sammanhållning om jag ringer eller skriver mail till kommunen hämtar de skiten men tänk vad mycket vi kunde få för pengarna det kostar...en hel dag gick åt en gång ...en traktor med släp fick upp i min lillskog där det fanns de mest underliga saker...

jag som är opererad tolv gånger vet hur det kan se ut på sjukhusen ....det har bliit märkbart sämre de senaste åren sedan Region Skåne sagt upp städpersonal och hyr in istället...

en del äldre läkare tvättade inte händerna som de skulle vilket snusk....

sedan är det förfärligt äckligt komma någonstans där de inte tvättat av sina toaletter....kan förekomma även i hemmiljö...det är så viktigt...

något jag reagerar på är de offentliga (ofta mindre företag )ställen som inte har pappershanddukar utan där kan hänga en lite frottéhandduk..full av baciller...

rätt våra folkvalda politiker borde se verkligheten mer ........

tack för ditt inlägg kanske vi fotografer skulle slå oss samman och göra en utställning med alla bilder vi har på
denna nedskräpning..........någon kanske vaknade till...

min kompis kom hem från Texas där var ingen nedskräpning ...........där är väl ordentliga lagar förmodligen...

Fin kväll på er
Gun-Inger.
Svar från Bob Bovin 2013-06-07 20:12
Hej,
Det är konstigt att vi inte kan lära alla att hålla skiten bort. Nått fel har vår generation gjort.
Politiker borde bytas ut.
Ha en solig kväll
Bob
Gun-Inger Arvidsson 2013-06-07 21:21
Det får jag verkligen hoppas att så sker 2014 för mångas vällevnad också.
gia
Stockholm var en gång känd som en av Europas renaste städer, det var då det.
Jag håller med dig till fullo, staden är full av skräp
Egentligen skräpar vi inte ner mer än man gör i andra städer, skillnaden är att vi inte städar bort skräpet.

Förra hösten gick jag runt i Madrid tidigt en morgon, staden var full av papper och skräp när jag gick ut, men städpatrullerna fanns överallt och innan 07.00 var gator och gångbanor rena och skinande.

Där kan vi lära oss av andra.
Svar från Bob Bovin 2013-06-07 22:03
Hej Stefan,
Ja, det är städningen som slackar. Herr Politiker, har vi inte råd att hålla skiten från dörren?
Ha en skön helg
Bob



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?

Lägg till

Tidigare blogginlägg