UNDER FOCUS

SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#833. Det här är vårt land?? –så skönt en sommardag!!

I all enkelhet, ett underbart land?? –med en sommar?? –så vacker och så perfekt temperarad!! Det mesta går sakta?? –i en lunk?? –så avkopplande, från kvartalsrapporternas stress!!

Kan man i bild skildra den svenska sommaren?? –när den är som bäst?? Jag kan inte det?? –jag kan bara plocka ut små moment?? –som jag upplever är en del i en fin sommardag.

Sedan får betraktaren lägga sin egen tolkning i bildinnehållet?? –och kanske relatera det till egna upplevelser i sommarlandet!! Här kommer två moment?? –med den så viktiga cykeln?? –från min sommar i Hyttan??

Varje dag måste man inta en kaffe med hembakt hos Kalle och Monia! vilka driver fiket Lokstallet 1093 i Riddarhyttan. Barnbarnen äter naturligtvis glass!! –medan vi fikar.

Kalle får här hjälp av Ulla?? –ortens eldsjäl!! –att last in en ny leverans av glass!!

Inlagt 2013-08-09 07:44 | Läst 4542 ggr. | Permalink
Svensk sommar när den är som bäst! Vi har haft ett underbart väder detta år så nu kan vi med ro invänta hösten!
Ha en fin dag Bob!
Svar från Bob Bovin 2013-08-09 09:15
Hej Heléne,
Så fin sommar, kunde kommit lite mer regn på nätterna. Å andra sidan behöver man ju inte klippa den bruna gräsmattan.
Ha en härlig sommardag
Bob
Ja, sommaren har varit fantastisk, så du är inte ute och cyklar :) Tycker att du i varje fall plockat stillheten fint, och typiskt för det lilla samhället. Det finns dock större byar där tempot är högre och där cykeln kan utgöra en ren livsfara. Härligt att se det strävsamma paret i kombination med bilden du ger i text, med barnbarn som äter glass. Fint!
Med hopp om en solig dag! /Peter
Svar från Bob Bovin 2013-08-09 09:19
Hej Peter,
Det är så tyst i Hyttan, man hör ett löv falla.
I den lilla byn Lund får man hålla sig från gångbanan, helst gå mitt i gatan. Cyklisterna äger alla andra ytor.
Här är det sol
Ha det bra
Bob
DJ Krusztob 2013-08-09 14:53
Hej Bob!
Nu är det ju faktiskt så i Lund att gångtrafikanter vimsar fram och tillbaka utan hänsyn på markerade cykelbanor. Ett bra exempel är Lilla Fiskaregatan, men även på Mårtenstorget och längs med Mobiliahuset var det likadant när det fanns cykelmarkeringar där.

Förresten så är det enligt Trafikförordning (1998:1276) 8 kap. "Bestämmelser för trafik på gågata och i gångfartsområde m.m." 1 §, tillåtet att cykla på gågata.
Länk: http://www.notisum.se/rnp/sls/lag/19981276.HTM#K8P1

Jag hade kunnat skriva en hel bok om trafikljus som inte känner av när det kommer en cykel eller att det gör mer ont för en cyklist att bli påkörd av en bil än för en gångtrafikant som blir påkörd av en cyklist, men det ska jag inte göra. Nu stänger vi den lådan och trycker upp ett leende med pekfingrarna och går vidare med livet

Jag börjar sakna dina Lundabilder. Ha det gott!!!¤$%&...??
Peter-L 2013-08-09 16:11
Jag håller med dig Bob, cyklisterna i Lund är ett otyg... Jag tror att det är större risk att bli ihjälkörd av en cyklist än en bil. Lilla Fiskaregatan har ju gått från gata, till gågata till cykelgata... :) Och alla cyklister som kommer mot enkelriktat, jösses... Så va rädda om er när ni är ute och fotoflanerar!! Kanske läge att skaffa en rullator som du kan skicka fram lite försynt när det kommer en ligist... förlåt, cyklist... ;) Ja, det är ju nästan samma sak... ;))))
Med ett leende på läpparna... pling pling... //Peter
DJ Krusztob 2013-08-09 17:28
Brownsk rörelse: "Knyckande rörelse i slumpmässiga riktningar". Precis så rör sig fotgängarna i Lund. Nä, ska man ändra riktning så får man faktiskt vrida på huvudet först eller skaffa en portabel backspegel. Detta gäller alla andra trafikanter och borde således även gälla för gångtrafikanter.
Peter-L 2013-08-09 19:22
Normala väjningsregler i trafiken säger att "upphinnande väjer". Så gäller inte i Lund. Och speciellt inte när jag under studietiden körde taxi i Lund. Det va många cyklister som fick rädda sina liv upp på trattoaren.... och då talar vi inte upphinnande, utan mötande, på denna enkelriktade gata, St. Tomegatan... Jag kommer att mynta uttrycket "Lundensis rörelse". Ryckningar, i en riktning, rakt fram och smalt.... "Browns rörelse" i Lund bygger på ren överlevnadsinstinkt. Bland gångtrafikanterna... :)
Svar från Bob Bovin 2013-08-09 19:48
Hej igen,
Brownsk rörelse förutsätter kollision mellan molekyler och det vill vi ju undvika här.
Ha en fin dag
Bob
DJ Krusztob 2013-08-09 20:00
Just på Lilla Fiskaregatan har Etern slagit knut på sig själv, så turisterna studsar fram och tillbaka ända bort till hörnet vid Sandgatan där det avtar.
DJ Krusztob 2013-08-09 20:13
Peter Ljungdahl: Nuförtiden så är det faktiskt många strövare i Lund som plötsligt får för sig att de ska bege sig åt något annat håll. Jag går, cyklar och kör bil i Lund och den besvärligaste komponenten i trafiken är fotgängare som tror att t.ex. Stora Södergatan är en gågata eller som bara springer rakt över Bangatan för att hinna med tåget. Jag har nog låtit lite kategorisk, men givetvis beter sig inte alla så, dock tillräckligt många för att det ska kännas lite läskigt att köra eller cykla där.

Cyklisters rörelse är mer förutsägbar och man har väl fått lite känsla för studenternas cykelstråt med åren.
DJ Krusztob 2013-08-09 20:29
Vilken gnällgubbe jag börjar låta som. Det går inte för sig. Håll i hatten gott folk, för nu ska jag ut och cykla.
Peter-L 2013-08-09 20:31
Kristoffer, i Lund, min hemstad.... som jag vuxit upp i, som jag va i för två veckor sedan, då jag bodde på Stora Södergatan... Lund är fantastiskt.... Kvällar i ett lugn som efter ett bombnedslag, sommardagar med turister och oss återvändare... Kanske är ett studiebesök i Stockholm av värde!? Då kommer Stora Södergatan att te sig som Gröna Lund, i November.... ;) Förlåt, nu ironiserar jag lite.... Jag vet att bilden förändras när terminen kommer igång. Men studenterna tillför Lund! Och ifall jag skulle återvända permanent, så har jag beställt en rullator med cykliska finesser beroende på säsong... Sykler i Lund, är inte samma som en cykel i Stockholm.... ;)
Peter-L 2013-08-09 20:43
Ingen fara.... det ska va lite Skånsk hets.... Kul! Kör nu inte på någon bara.... :)
En rofylld och studie av sommaren i byn bild journalistiskt tycker jag, gillar den typen av fotografi berättelsen/bert
Svar från Bob Bovin 2013-08-09 09:23
Hej Bert,
En rofylld sommardag är så härlig att uppleva. Kanske Skandinavien är en källan till detta idag, nä fel, Kanada är inte dumt.
Tack för din kommentar
Ha en fin sommardag
Bob
Visst är det något visst med sommaren, och cykel och glass är inte helt fel....!!
Nu får vi hoppas på en fin höst.
Ha det gott//Rolf
Svar från Bob Bovin 2013-08-09 16:58
Hej,
Det blir nog en fin höst. Det kommer ju en del nya kameror och det blir säkert en del gatufoto.
Ha en fin sommardag
Bob



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?

Lägg till

Tidigare blogginlägg