UNDER FOCUS

SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#895. Den målade öknen?? --den mest osannolika platsen på jorden??

Vem kan måla ett ökenlandskap?? –jo naturens gång kan fixa det?? Den blir röd i alla skiftningar och utspridda ligger rester av en tropisk skog!! -fullbordande mästerverket!

Man bara står där och gapar?? –handfallen av ett lanskap vars prakt inte kan fångas på bild eller målning?? Det är nödvändigt att bara stå där och njuta av färgerna, formerna och vidderna. Kryddan är att det finns också en existentiell dimension?? –i vilken man dras in och tankarna går mot det hållet?? –där det finns ett obegriplig känsla av lilleputtighet?? –som ställer frågan?? –finns man över huvud taget??

Var finns den här platsen?? –den finns i Arizona och kallas ”Painted desert”!! En del av denna nationalpark gränsar till ”Petrified forest” och bildar därför ett makalöst landskap??

Jag har tagit några bilder i detta underbara landskap, de kan inte på långa vägar göra denna plats rättvisa?? –men jag visar några ändå!! Så att du kan lockas att resa dit och försjunka i tankar!!

Inlagt 2013-10-10 07:28 | Läst 5341 ggr. | Permalink
Vackert så nog lockar det till resor allt. Ovanligt att få se öken med snö.
Vissa föremål ser ut som om de var guldmålade.
Fint att få se.
Svar från Bob Bovin 2013-10-10 15:38
Hej,
Hit skall du åka, ett naturens under.
Hoppas att foten är bättre
Bob
Härliga bilder och som du säger, det är svårt att fånga det man ser på ett bra sätt. Ögat och sinnet är fantastiskt!! Men jag tycker ändå att du lyckats Väl!! Jag var i Arizona för något år sedan, ute i vidderna i oktober, i sommarvärme... Så snö.. häftigt!! Naturen är fantastisk... Hoppas att ni fick gott kaffe igår!! :) Hälsningar, till dig och Ninni! //Peter
Svar från Bob Bovin 2013-10-10 15:39
Hej Peter,
Kaffet satt fint.
Snö här i öknen är fint som tusan.
Ha en super dag
Bob
Återigen så helt fantastiska vackra bilder som känns som en verklighet som inte finns..
lyckliga ni som sett så många olika platser på jorden
där det måste vara så overkligt att i verkligheten få vandra...
hälsar
Gun-Inger
Hej,
Vi är tacksamma som fått se så fina platser med våra barn. Det är ju mitt yrke som gav möjlighet att arbeta på så många olika universitet.
Ha en fin lördag
Bob



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?

Lägg till

Tidigare blogginlägg