UNDER FOCUS

SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#982. Vart åt barkar slussen?? –ja, Gamla stan är på fall!

Slussen i 08 är en gammal förvirrande?? –konstruktion för att lösa trafiken mellan söders höjder?? –och Gamla stan?? Som det ser ut nu är Gamla stan på fall??

Det hel förvirras av att Mälaren och Östersjön möts här också. Nuvarande konstruktion har ju överlevt sig själv för länge sedan?? –och är ett lysande exempel på att politiker aldrig har någon framförhållning!! –och nästan aldrig agerar med i tid, så blir det nu också??

Det märkliga är att gamla förfallna miljöer?? –ofta gör sig bra på bild?? –och leder till situationer som blir symboliska??

Sålunda tycks det som om Gamla stan är i förfall??

Slussen anno 2013-12-26

Inlagt 2014-01-05 07:52 | Läst 2678 ggr. | Permalink
Jag vet inte om det politikernas fel. Jag får väl ta dem i försvar någon gång :-)
Jag har märkt att människor i allmänhet inte kan acceptera framförhållning.
När motorvägen Malmö-Lund byggdes på 50-talet, så var många emot. När det hölls folkomröstning om högertrafik 1957, blev det nej. Öresundsbron diskuterades i 30 år. För Citytunneln i Malmö hade man ingen förståelse och Hallandstunneln gillas fortfarande inte. Så har det alltid varit har jag märkt.
Hälsningar
Wolfgang
Svar från Bob Bovin 2014-01-05 15:51
Hej,
Det verkar som om förändringar och förnyelser är svåra att få igenom för politiker.
Kan det vara något något mänskligt att vara trög i förändring?
God fortsättning
Bob
Wolfgang 2014-01-05 16:33
Jo, det är nog mänskligt och det är bra att inte bara en person bestämmer allt :-)
Nja, det där är omskyltningen när nu, kanske, slum Slussen ska byggas om. Den ser ju bedrövlig ut och jag kan inte påstå att jag känner för att plåta där. Även om jag gjort det.
Nej, det har länge varit dags för en modernisering och upprustning. Och att det dröjer, tror jag inte är politikernas fel. Det är för lätt att lägga hela skulden där. Många Stockholmska bromsklotsar gör sitt bästa för att inte skapa progress. Och så är det väl än idag. Därav mitt "kanske" ovan. Överklaganden, namnlistor och gnäll. Jag frågar mig ärligt, är skiten värd att bevaras idag? Farligt, hemskt och fult.
Jag hoppas att vi får se något nytt, moderniserat med ytor för folkliv vid vattnet och helst smarta trafiklösningar. Vatten, grönt och fint... Så att alla kan åka dit och njuta!! :) Det enda som är lite, bra med bromsklotsar är att processen får en än striktare utvärdering och förslag. Men nu, är det stadiet passerat... Så varsågod börja... :)

Och Bob, lova att du inte följer skylten när du ska till Gamla stan, det är jobbigt!! :) Men om ett antal år, hoppas jag att du kan ta en fin promenad, vid grönska och hav!! Kanske bjuder du Ninni på en god bit mat och ett gott glas vin.
Ha en skön (skylt)söndag :) //Peter
Svar från Bob Bovin 2014-01-05 16:25
Hej Peter,
Jag är ju illa insatt i politik, så hur trådarna dragits i Slussen planerna vet jag inte. Den allmänna trögheten i beslutsfattandet finns nog inbyggd i vår demokrati, eller är det frihet att uttrycka sig.
Jag följer aldrig några skyltar, jag bara plåtar av dom.
Ha en bra fotovecka
Bob



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver

Lägg till

Tidigare blogginlägg