UNDER FOCUS

SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#997. Matfoto?? –vem bryr sig?? –så här efter fattighelgen??

Fattighelg?? –så här efter alla julfrossa?? Så basunerade kvällstidningen!! –sista helgen före löneutdelningen?? Så inte för seniorplåtis?? –det blev matfoto!!

Dagligvaruhandeln annonserar inför ”fattighelgen”`` --att man skall suga på ramarna?? –men när jag stod där i Lunds saluhall, jo vi har en sådan i vår lilla stad, föll ögonen på en korv!!  Jo, vi har två kött affärer i denna akademiska bondhåla?? –till och med stadssekreterare handlar här!! Korven i fråga var en stump italiensk vildsvinssalami?? –till den runda kostnaden av 64 kr/hg. Det vattnades i min mun!! --och eftersom assistent Ninni just handlade dyr godis hos Ahlgrens, så kunde jag propsa på en korvbit, som inhandlades för en femtilapp!! Var det någon som sa fattighelg?? –inte hos seniorplåtis!!

Det blev flera goda?? –hembakade mackor, jo assistent Ninni bakar nästan allt bröd!! –med vildsvinssalami!! –gåslever å lite gott rött vin!!

Matfoto måste vara en lukrativ business idag!! –med en kokbok publicerad per dag!! –och massor med övrig ”matpornografisk” litteratur?? Så jag tänkte att det var bäst att jag övade mig lite?? –ifall…..

Det måste ju va färg idag?? –det har inte tagits några bra matbilder i svartvitt sedan Kerstin Bernhard –på femtiotalet!!

Idag finns det många duktiga matfotografer!! –och jag känner en som är verksam i Australien –min skolkompis Rodney Weidland. För många år sedan besökte jag honom i Sidney!! –och jag fick se hur han arbetade med storformats träkamera?? Jag fick ett negativ av honom??

Foto: Rodney Weidland

Efter den goda mackan med salami och gåslever?? –bjöd assistent Ninni på kaffe med hembakad vetebulle!! –mästerligt god!!

Bulle enligt Ninni med recept-right

Inlagt 2014-01-20 07:19 | Läst 4138 ggr. | Permalink
Ser ut som ni njuter ordentligt och det är väl helt ok!
Svar från Bob Bovin 2014-01-20 10:33
Hej,
Ja vetebulle är gott.
Ha det bra
Bob
Blev nog mest sugen på bullen just nu !
ing-marie
Svar från Bob Bovin 2014-01-20 12:56
Hej,
Den kan man äta när som helst.
Ha det skönt
Bob
Härligt att ni njuter av dessa delikatesser!! Men, så Assistent Ninni är en gottegris alltså... :) Medans du smörjer kråset med salami och gåslever... Ja, det bästa sättet att undvika en frestelse, är att falla för den... :) Och nu står det still i huvudet, kommer inte ihåg upphovsmannen till talesättet...
Men gott ser det ut, alltihopa!! Du skulle kanske bli Vildsvinssalamiproducent!! Med den Skånska stammen lär du inte ha brist på råvaror, och du blir hyllad av de Skånska bönderna och bilisterna som slipper ha dem på åkrar eller motorhuvar... Kanske dags att mynta uttrycket, "Bättre ett vildsvin på mackan än på motorhuven"... :)
Ha en god dag med Ninni!! //Peter
Svar från Bob Bovin 2014-01-20 13:00
Hej Peter,
Ett vildsvin sitter bara fel på vägen, som pastej eller korv är det smack on.
Ha en snörik dag
Ninni och Bob
En macka med salami o gurka känns gott och med en bulle som efterrätt mums
Ken//
Svar från Bob Bovin 2014-01-20 17:08
Hej,
Jag förstår att du blev sugen.
Ha en skön kväll
Bob
Kerstin Bernhard var tillsammans med det gänget Stig Carlsson med fru samt Anders Petersen med flera en gång när jag och min John var inbjudna till bildföreläsningar i dagarna två i Norrköping. Jag vet fortfarande inte varför vi blev inbjudna. Kerstin B skickade därefter en av sin böcker om bröd till mig. Kom tänka på detta just nu.

Korven får du allt ha för dig själv. Däremot vet jag en som hade gillat den. I bullen är där gluten men den ser smaskig ut minsann.

Det är alldeles rätt att unna sig det man känner för medan man lever. Visserligen har jag hört att de har en ny svepning nu med stora fickor där det går ta med sig ganska mycket om det är sedlar. Hi hi.

Det är svårt att fotografera mat så den er god ut. Jag kan ställa in kameran just på matfotografering och det har fungerat någon gång. Men felet är inte på kameran eller...mest på kallskänkan tror jag...

Att din vän Rodney kan detta syns. Där är upplagt så de som ser det blir sugna ...jag är en av dessa.
Ha det fint dessa sena sista timmar
Gun-Inger
Svar från Bob Bovin 2014-01-22 08:19
Hej,
Du har verkligen varit med i de fina fotokretsarna. Där skulle man varit med och lyssnat. Jag tycker mycke om Slas små böcker, så härliga teckningar.
Plåta mat är svårt, det måste se gott ut.
Ha en gosig dag Du och John
Bob



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?

Lägg till

Tidigare blogginlägg