UNDER FOCUS

SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#1229. Utrikesminister Carl Bildt?? –hur är det med stilen?? –i valtider??

Skall man vara en förebild?? –eller skall man vara en av mängden?? Det är en svår balansgång?? –för en valstrateg?? –när han skall modellera en utrikesminister??

Carl Bildt leder kanske det mest traditionstunga departementet i landet lagoms regering. Konsten att representera vårt land i internationella diplomatiska sammanhang kräver en känsla för rätt uppträdande?? Vår utrikesminister är adelsman och kommer inte precis från de lägre klasserna i vårt land. Hans anfäder har haft många tunga förtroendeuppdrag i vårt land och Norge?? Carls CV är imponerande??

Carl Bildt, med följe, besökte Lund, den akademiska bondbyn?? –på lördagen för att hålla ett valtal för Moderaterna?? Han höll ett mycket avslappat tal?? –iförd en enkel klädsel. Ostrukna byxor?? –han kan vara förlåten?? –då han kom från övernattning på hotell vid Heathrow?? –efter möte i Wales med Obama och andra regeringschefer!!

Dock kanske han inte behövde va så folklig?? –att han startade talet med händerna i byxfickorna?? Vi har bildbeviset??

Professorskorna i publiken tappade hakorna??

Inlagt 2014-09-09 07:35 | Läst 2723 ggr. | Permalink
Man kan ha flera funderingar om det här! ;)
1. Det här e inget viktigt möte, kom från ett viktigare möte nyss!
2. Eller att vara folklig!
Men ändå,
kan inte låta bli att tänka på Jarl Hjalmarson! :)
/B
Svar från Bob Bovin 2014-09-09 08:46
Hej,
Troligen en genomtänkt stil. Inget görs utan en tanke i valtider.
Flugorna som Jarl bar de hade stil och smak. Det var inte med gummisnodd utan välknutna.
Det var tider det när det var ordning i skolan.
Klapp till Roffe
Bob
Gillar cykelhjälmen i förgrunden. Man kan inte vara nog försiktig.
Svar från Bob Bovin 2014-09-09 10:23
Hej Magnus,
I dessa tider borde man nog ha hjälm och sova under sängen.
Men det är roligt att se alla varianter av kläder i en sådan publik. Där fanns ju den pensionerade professorn i medicin med sommargrå oklanderlig kostym och slips. Typiskt nog, för Lund, kom han cyklandes till torget. Där fanns också den enkelt klädde studenten i jeans och t-shirt. Å så han med hjälmen, och gubben telefonplåtande Carl.
Hälsa grabben i Dalby
Bob och Ninni
Det finns ju en skröna, om det nu är det, om då NK fanns i Malmö... Personalen fick uppmaningen att alltid uppträda artigt, även om kunden kunde anses sjavigt klädd. Det kunde ju trots allt vara en professor från Lund... :) Själv tycker jag att det är det man gör, som är det viktiga. Även om, och än mer utomlands, det finns en hårdare kod för vett och etikett. :)

Carl Bildt är helt klart en skicklig och kunnig politiker. Oavsett sitt adelsmärke eller inte. Snart, kan vi ju ha en svetsare som Statsminister, fine, om han håller det han lovar och är kunnig... Och som kunnig på Lund, så tycker jag att han är utmärkt klädd... Det hade till och med funkat på NK i Malmö eller Stockholm. :)
Vi får vara glada, att han inte hade röd hjälm på sig.... :)
Ha en soligt gul dag!! //Peter
Svar från Bob Bovin 2014-09-09 13:41
Hej Peter,
Klädkoder skall man se upp med. En ung tjej med skiftnyckel i bakfickan kan vara internationellt berömd professor i fysik.
Det finns en skröna om Örebros rikaste man som en gång i tiden, rev ned en kristallkrona på NK i Stockholm. När man betvivlade att han hade råd med den.
Dugliga kvinnor och män kan finnas i alla samhällsklasser.Oavsett klädsel.
Ha en trevlig dag
Bob och Ninni
bassa 2014-09-09 16:24
Jag tycker det ser rätt avspänt ut . Tennsoldaten har ju ett känt Olof Palme komplex som heter duga. Vi inspireras väl alla av våra idoler. Jag tycker det klär honom, om han sen lyckas få bort sitt grevelika grötiga R så kan han väl få hålla på tycker jag utan att vi hackar på honom fram till den 14 september, när svetsaren tar över.
Bengt
Svar från Bob Bovin 2014-09-09 17:03
Hej Bengt,
Jag hackar inte alls på Carl, ta mina bilder på utrikesministern med en stor portion salt. För mig är det en lek med hur tidningar ibland drar lite väl mycke ur en bild. Rubriker är det viktiga inte sanningen.
Jag uppskattar din kommentar
Ha det bra
Bob
bassa 2014-09-09 17:22
Jag vet Bob , Du lockade. Jag hängde på lite ironiskt. Ha det bra
/ Bengt



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver

Lägg till

Tidigare blogginlägg