UNDER FOCUS

SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#1414. Profit från sex?? –funkar det i framtiden??

Det har inte hänt någon förändring?? –på 60 år?? Sexsymbolism säljer vad som helst?? --pengarna styr totalt vad som är tillåtet?? Väldigt få protesterar idag?? –kanske i framtiden??

Skall du sälja en bil på en mässa?? –sätt en vacker kvinna på huven?? Skall du sälja jeans?? –sätt dom på en vacker, smal, kvinna?? –inte en tjock gubbe?? Skall du sälja en rakhyvel?? –låt en vacker kvinna klappa din kind?? Skall du sälja en ny färgfilm, 1964??

Annons i FOTO 1964

Många kvinnor och män tycker det är kränkande att använda kvinnokroppen i denna typ av annonser. Det leder till att man inte vill köpa den produkten. I framtiden tror jag att allt fler kommer att känna så och då minskar profiten?? –och då försvinner annonserna.

Här kommer en reklambild för att köpa antikvariska böcker??

Lund anno 2015-03-07

Inlagt 2015-03-13 07:47 | Läst 3630 ggr. | Permalink
Jag tror att det beror på hur man tittar på och tolkar en bild. Och jag tror, att det är därför det finns kvar. I just ditt exempel här, så kommer jag inte alls att tänka "kvinnokropp" eller "sex".... Däremot helt klart vackra kvinnor. Sedan kan man ju fråga sig kopplingen till en ny färgfilm men... Däremot, så kan jag hålla med om kvinnor på motorhuvar, eller på kalendersidor... Men å andra sidan, vem är jag att dömma?? Eller, det är väl så att vi alla "dömmer"... Och troligen dömmer vi ut tjocka gubbar. Och det är ju bara så, att kvinnor är vackrare. I mina ögon i varje fall. Jag hoppas att de tre kvinnorna i ditt exempel hade valfriheten att deltaga, så de inte blev utnyttjade. Precis som om det hade varit en tjock gubbe... Bob, ha en fin fredag!! //Peter
Svar från Bob Bovin 2015-03-13 15:41
Hej Peter,
Annonsering är en komplex psykologi, där målet är att tjäna så mycket pengar som möjligt. Då tycker jag att det är tråkigt när det går över gränsen och retar en stor del av kvinnorna.
Jag kall nog inte döma, för jag har nog fel tolkning i många fall.
Jag undrar var tjejen med T/100 tog vägen, kanske var det en tjock gubbe?
Ta en solig helg
Bob och NInni
En gång i tiden jobbade jag på en järnhandel där det såldes jaktvapen. Då fanns det fina påkostade broschyrer på alla vapen. Finska Sako hade en broschyr med en helt naken flicka i blåbärsskogen på omslaget siktande med ett gevär mot betraktaren. Geväret gillade jag inte på den tiden heller men nog tyckte jag flickan var snygg. Men det som jag funderade mest på var nog hur det gick med myggen, bet dom henne i ändalykten ?
Sten
Svar från Bob Bovin 2015-03-13 15:43
Hej,
Ja, bössor såldes nog. Hoppas att det var lönetillägg för myggbett.
Ha en fin helg
Bob
Som kvinna nu tittar jag mest på frisyrerna minns så väl när man hade något i den stilen.
Det skulle väl vara så för att sälja filmen men färgen på bilden är rätt läskig ser den nästan matschar filmomslaget.
Jag kan reta mig på de där annonserna med ej fräsig tjej på en bil.
Vad har det med bilen att göra bättre hon satt bakom ratten med en käck hatt och kikade ut genom rutan.
Fan förlåt men jag är irriterad inte på dig utan på mig
som glömda tiden.
Skulle gjort en blogg på den 13.
Ha en fin dag i morgon o fynda en bok till er var.
///Gun-Inger



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?

Lägg till

Tidigare blogginlägg