UNDER FOCUS

SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#1445. Tycker du om vegetariskt?? –hen gör det inte??

Det är ju inne med vegetarisk föda?? –å inte bara det för det är miljövänligt?? Massproducerat nötkött genererar stora mängder metangas i atmosfären??

Nu är det ingen som ifrågasätter att vi är så många här på klotet?? –men vi avger ju också stora mängder gas?? Vilket ju till slut får till följd att växthusgaserna ökar?? --och därmed snabbar upp bortsmältningen av den arktiska isen under sommarhalvåret.

Detta får ju till följd att isbjörnarna inte hittar några sälar att äta upp?? Men det är väl bra säger du?? –då blir det ju mindre med metangas från isbjörnarna?? Men det är bara det att forskarna tror inte att isbjörnarna hinner lägga om kosten?? –fort nog för att ersätta den animaliska födan till vegetarisk??

Så det är bättre vi gör det??

Mera kött till isbjörnarna.

Inlagt 2015-04-13 07:40 | Läst 3396 ggr. | Permalink
Jonen berättade om det i går vad han sett på webben om kött.

Allt du skrivit kan inte skrivas för mycket. Vi försöker hjälpa till
genom en till två köttfria dagar i veckan.

Isbjörnsbilden visar denna gång en god middag för dessa.
Ni har bilder av deras dygnsrytm.......så glad jag blir varje gång en nalle visas.

Skall äta i Lund i dag med vännen vår som miste sin man i cancer.
Vi tänder först ljus i Domkyrkan vilket betyder mycket för oss båda.
Ha det nu skönt både du och Ninni vad ni än skall göra.
Gun-Inger o Jonen
Svar från Bob Bovin 2015-04-13 08:27
Hej,
Hoppas att du får en fin dag i Lund. Domkyrkan är en tillflykt och det är fint att tända ljus.
Ha det bra
Bob och Ninni
En härlig bild Bob Bra koppling till texten.
/ Bengt
Svar från Bob Bovin 2015-04-13 13:07
Hej,
Två ynglingar som har gott käk den dagen.
Ha det bra
Bob
Vi äter vegetariskt så ofta vi kan för att hjälpa det hela lite på traven, men om det hjälper, det vet man ju inte riktigt. Kanske är det inte köttätarna som är dom största bovarna i dramat.
Ha en härlig köttfri kväll!
Svar från Bob Bovin 2015-04-13 17:56
Hej,
Jag tror köttätarna har ett ansvar.
Det blir inte gåslever i kväll
Ha det bra
Bob och Ninni
Nötkreatur avger metangas!
OK det går att mäta! Vad är det som får nötboskap att alstra metangas? Är det kostens innehåll av växtfiber som jäsas och blir ? Vad då? Utöver metangas?
Om det numera ska bli så att alla 7 - 8 miljarder människor ska leva på växtbaserat kost (inte gräs. hoppas jag) bildas det då inget metangas? Eller blir det så i stället att 6 miljarder nytillkommna vegetarer avger metan i stället för nötboskapen, vad eller var ligger då vinsten?
Det berättas från alla håll och kanter att nötboskap avger metan när dom fiser ( metan lär vara en luktlös gas!?) Finns det någon människa som inte fiser? Och kommer antalet fiser att öka eller minska om vi alla ska äta vegetarisk.
Min personliga erfaring av vegetarisk kost är att antalet fisar ökar när jag äter vegetarisk.
Men det är kanske en kalkylerat risk - för då kan dom fisförnäma hävda att problemet med fisande nötboskap är löst.
Men den basala fråga återstår!

Mvh// Henrik
Svar från Bob Bovin 2015-07-06 18:33
Hej,
Tack för din humoristiska kommentar.
Min blogg var kort och kunde inte ta upp allt om gaserna som bidrar till växthuseffekten. Metangasen bidrar signifikant till växthuseffekten. Så kan vi minska metangasproduktionen så är det bra. En stor del av metangasen kommer från idisslande nötkreatur, som vi "odlar" för att äta upp. De flesta forskarna anser att vi äter för mycket nötkreatur. Vi bör minska till kanske hälften. Generellt så äter den västerländska befolkningen för mycket, så vi kan minska på den animaliska kosten. Vi behöver inte bli totalt vegetarianer. Så vi kommer nog att fisa marginellt mer, eftersom vi inte är idisslare.
De gaser som vi människor fiser luktar och det är vanligen kolväten med kemiskt bundet svavel, som i merkaptaner. Metan luktar inte och detta faktum har inte med växthuseffekten att göra.
Hela växthuseffekten löses inte av minskning av nötkreaturätandet. Det stora problemet är att vi eldar fossila bränslen.

Ha det bra
Bob
Skånetorpare 2015-07-07 10:22
Jna - det var inte enbart hunorristisk menat!
Vi människor har en fantastisk förmåga att säga en sak och mena något annat. Så även jag.
Men det är lätt at få det hela sakfrågan om bakbenet. Och politikerna hjälpar gärna till!
Ingen kan få mig att tro att vi som art kan överleva om vi fortsätter som vi gör nu - med eller utan nötboskap. Denna planet har inte kapasiteten att hålla så många vid liv. Och ingen är villig att sakta in i sin komsumtion av icke nödvändiga struntsaker. Jag är medveten om att det kan saknas definitioner här.
Det som kommer att hända och händer redan nu är att "folkevandringstiden" återkommer och detta kommer att bidrga till konflikter som i sin tur får resultatet att antalet människor på planeten reduceras. Och detta är ju faktisk den springande punkten oavsett om vi giller det eller inte.

Må väl (så länge det en chans) // Henrik



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver

Lägg till

Tidigare blogginlägg