UNDER FOCUS

SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#1705. Vad är det här för adress?? –kan man bo här??

Ont om bostäder?? –är det nästan överallt i vårt land?? Den här adressen i den stora staden?? –känns förvirrande för en fotoflanör från glesbygden??

Seniorplåtis har besökt den kungliga huvudorten under julhelgen?? –och den närmaste tiden kommer det att ske en avrapportering?? –här på fotosidan.se??

Vid ett kortvarigt besök på söder?? –för att besöka Crimson?? –passerade fotoflanören en underlig byggnad?? –med egen adress?? Nog har man sett många små tillfälliga sovplatser runt om i världen?? Men den här var underlig??

Söder anno 2015-12-22

Inlagt 2015-12-29 07:55 | Läst 5304 ggr. | Permalink
Hej!
Jag har tittat på din blogg många gånger och sett många fina och inspirerande bilder. Det är så att jag blir sugen på att flytta tillbaka till Lund. Nuförtiden så tittar jag inte in så ofta och idag så kom jag på varför: ditt sätt att skriva.
I ovanstående text så är där ju inte en enda mening som är korrekt skriven. Nu är ju språket ngt som skall vara plastiskt och skall utvecklas, absolut. Men jag kan inte begripa varför du fyller på med dubbla frågetecken när det inte är frågor du ställer och detsamma gäller bindestreck. Är det en stilistik du utvecklat och tycker om? För jag har nog inte sett ngt märkligare sedan jag läste dadaistisk poesi. Du är naturligtvis i din fulla rätt att skriva som du vill och finner du att det är stilistiskt intressant eller vackert med denna ovanliga användning av skiljetecken så...kör på.
Men för mig blir det för jobbigt att läsa och omformulera/omtolka och jag vet att för många med dyslexi är det helt omöjligt att begripa vad du skriver.
För övrigt så önskar jag dig ett gott nytt år!
Svar från Bob Bovin 2015-12-29 12:37
Hej,
Jag har skrivit i samma stil i alla bloggar jag skrivit här på fotosidan. I början fick jag ofta synpunkter på mina frågetecken och tankestreck. Jag läste Torsten Tegner i Idrottsbladet i min ungdom och tyckte om hans fria stil att använda tecken och olika meningsbyggnader. Jag kan aldrig nå hans nivå, men efter att ha skrivit vetenskapliga rapporter i 40 år bestämde jag mig för att skriva som jag ville. Mitt sätt att skriva kommer jag inte att ändra, för det är för mig ett sätt att stanna upp och tänka efter, mitt i meningarna.
Jag beklagar att det försvårar för läsare med dyslexi. Jag har själv en grad av detta.
Jag hoppas att du kan titta in till bloggen och bara se bilderna. De är ju dock huvudsaken på en fotosida.
Jag hoppas du får ett Gott Nytt År!
Bob
bassa 2015-12-29 16:10
Hej Peter .Jag har dyslexi. Märkligt nog känns det ,tvärtom för mig.. Jag ser någon form av tydlighet,och har mycket svårare , att läsa texten , när den flyter ihop med fart. Här bromsas den upp och jag vet var jag är utan att leta om jag råkar titta bort,i från texten. Jag bortser alltså i från betydelsen av typ frågetecken eller utropstecken.Jag ser det som en andningspaus.
/ Bengt
Snyggt litet kompaktboende, med panoramafönster.
/ Bengt
Svar från Bob Bovin 2015-12-29 16:58
Hej,
Ja, ni är framåt där uppe i huvudstaden.
God fortsättning på plåtandet
Bob
Trångboddheten breder ut sig och nu satsas det på små och kompakta bostäder, fast man får inte vara rädd för insyn.
Blir kanske till att stå och sova dessutom.
Svar från Bob Bovin 2015-12-29 17:00
Hej,
Det är underlig arkitektur, men man kanske vänjer sig.
God fortsättning på helgen
Bob
Vi parkerar både cyklar och bilar på samma sätt, allt får inte plats i markplanet.
Svar från Bob Bovin 2015-12-29 18:52
Hej,
Ni är fiffiga i storstaden. Det är väl ont om plats.
Ha det bra
Bob
Där kan man sätta sig i en sovsäck och åka upp och ner på natten.
Då kommer väl inte någon och stör tror du det.
Beklämmande är det att det är så ont om lägenheter mindre
Gun-Inger
Svar från Bob Bovin 2015-12-31 09:08
Hej,
Hoppas att det bara är en hiss.
Gott Nytt År på er
Bob och Ninni



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg