UNDER FOCUS

SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#1862. Djurbilder?? –i rena eländet?? –eller visa skiten??

Fotografiska visar just nu djur i storformat?? –i eländiga miljöer i storformat?? Plåtat av Nick Brandt i Afrika. Alltså djurporträtt i eländiga stilleben av miljöförstöring.

Många är förtjusta i Nick Brandts jättestora monokroma fotografier av vilda djur i Afrika även till en internationell publik?? Så det kan ju förklara varför Fotografiska visar Nicks bilder för tredje gången?? –mer publik ger mer klirr i kassan?? Nu är det inget fel att en stor publik gillar djurporträtten?? –nej, Nick är en skicklig fotograf.

Den här tredje utställningen skall vara ett ”väckning”?? --av de som inte fattat att kommersialismen?? –vår dyrkan av myntet?? -- håller på att skita ned det här jordklotet i stor skala. En mulen dag kommer vi inte att ha rent vatten längre!! –än mindre ren luft.

Fungerar den här utställningen som en spark där bak?? –ja, seniorplåtis tycker det. Den som kan tänka sig leva i de miljöer som visas i bilderna?? –ja, för den finns det inget hopp??

Fotografer som vill jobba med att visa resten av den sovande människorasen att vi redan delvis lever på sophögen?? –tycker jag gör en hedvärd insats i att rädda klotet. Seniorplåtis tror inte att det räcker att bara visa det vackra?? –som fortfarande finns kvar här och där?? Det gäller att visa skiten och eländet också??

Så var är ni som kallar er naturfotografer?? –få av er är i de nedbrända urskogarna??

Mer till sophögen Arktis

Då invänder ju genast naturfotografen?? –men det kan man ju inte leva på?? Jasså!! –men då är du ingen naturfotograf??

Inlagt 2016-06-02 07:04 | Läst 3262 ggr. | Permalink
Viktig text. Tycker Jan Eric
Svar från Bob Bovin 2016-06-02 13:42
Hej Jan Eric,
Det är ett svårt område att verka inom, men det är viktigt för framtiden. Så att rätt beslut kan tas.
Hälsa där hemma
Ninni och Bob
Håller med dig, tycker det finns för få kritiska naturfotografer. För det finns väldigt många naturfotografer, det är nog den största fotogruppen! Så det borde finnas saker att ta upp i Sverige också.
Man behöver inte skylla på att det blir för dyrt att åka till Afrika och fota! ;)
/B
Svar från Bob Bovin 2016-06-02 13:44
Hej,
Jag tror absolut som du att det måste finnas massor av problem att ta upp här hemma.
Ha det bra
Bob



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver

Lägg till

Tidigare blogginlägg