UNDER FOCUS
#1933. De är så goda?? –och vackra??
Det är en fantastisk tid nu?? –i en prunkande natur?? Bär och frukter visar nu upp sig i hela vårt land?? –å nästan alla arter når mognad i ”landet utom sig”.
Vår fantastiska ”allemansrätt” gör att vi alla kan skörda i naturen nu tillsammans med alla djur. Det viktiga är att vi alla vårdar denna rätt och visar ansvar. De som kommer hit från andra länder måste få lära sig denna rätt och det ansvar som följer.
Det är inte bara ute i naturen som frukterna dignar?? –även i våra trädgårdar får vi mycke att ta hand om?? Här tror jag det brister ibland?? –plocka in naturens gåvor.
En regnig kväll, strax innan solen skulle gå ned i horisonten, kikade solen fram och gav ett magiskt ljus?? Så mättat med gult ljus?? –att seniorplåtis fick rusa ut i regnet och plåta de våta Opalplommonen.
Mogna Opalplommon anno 2016-08-03
Då blev jag varse att man borde plåta den här vackra frukten:
Plommon anno 2016-08-03
Vore ju mycket smartare att dela upp det lite så att man fick en lagom skörd varje år.
Allemanrätten gäller ju inte att man får gå in i trädgårdar och plocka, det verkar tyvärr inte som om alla förstått det.
Ha de gott och hälsa !
ing-marie
Ja vårat träd gav inget förra året.
Det pallas ju ett och annat plommon, men det gör inte så mycket.
Ha det bra
Bob
Ha det gott!
De är granna individer.
Ha en fin dag
Bob
Hälsningar Lena
Vi har många i frysen nu.
Ha det bra
Bob
(http://www.burgundyeye.com/restaurants/restaurants-1/dijon-area/restaurant-domaine-saint-antoine-lamarche-sur-saone/
Koka, Bob!
-J!
Det låter verkligen gott. Vi har haft många fina matupplevelsen i Frankrike.
Vi har kokat tre omgångar marmelad. Å frusit in resten.
Tack för länken
Ha det bra
Bob
Hotellet och dess mat kan rekommenderas: Foie Gras med olika pepparsorter, lökmarmelad, blommor på glastallrik på ett svart skifferunderlägg t ex. Stil!.
-J!