UNDER FOCUS

SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#2123. Ingen kamera på flygresan?? –resebildernas död??

Större elektronisk utrustning kommer inte att tillåtas på flygplanen?? –det är  vad vi har att se fram mot?? Hur skall fotografer kunna arbeta?? –på annan ort?? Plåta med mobiltelefon??

Det här betyder ju stora svårigheter för proffsen?? –men även för den vanliga turisten?? Det kommer att påverka turismen?? –till många länder?? Bilder av den här typen kan man ju glömma i framtiden??

Grizzly björn i Brooks Camp Alaska

Det ryktas att man bara kan ta ombord en kamera som är mindre än en mobiltelefon?? –och då finns det inte många systemkameror att välja på?? Den här kameran skulle fungera?? –kanske??

Panasonic GM5 kanske man kan få ta med på ett flygplan

Proffsfotograferna får i framtiden hyra kameror på plats när det är OS eller VM??

Inlagt 2017-03-27 07:22 | Läst 5868 ggr. | Permalink
Var kommer det ryktet från? Det är något som jag helt har missat. Björnbilden är ju toppen. Vilken spegling!
Hälsningar Lena
Svar från Bob Bovin 2017-03-27 08:03
Hej,
Läst i presssen och BBC. EU och US inför det för några arabländer? Sprängdeg kan göras som hölje till en kamera eller dator.
Tack det gällde att inte lägga benen på ryggen när nalle gick mot oss.
Ha det bra
Bob
Tretton länder har blivit ombedda att förbjuda passagerare ta med elektronik större än en tex en mobiltelefon ombord på resor till USA. Det är enligt ett hemligstämplat mejl från den amerikanska myndigheten TSA myndigheten bekräftar dock inte uppgifterna utan hänvisar till departementet för inrikes säkerhet, enligt ett mejl till The Guardian så ger man där heller inga kommentarer. Källa The Guardian. "Trumpen bygger tydligen större murar än dom han utlovade". Miljötänk, bojkotta flygresor till USA, ett starkt bidrag till rädda jorden. Lumix på bilden är nog för tjock.

🙂
Svar från Bob Bovin 2017-03-27 08:17
Hej,
Objektiven blir nog för stora. Det finns tunnare objektiv, men då kanske en telefon är bättre. Då kan man ju skicka hem bilden direkt. Allt tyder på mobilen i framtiden.
Ha det bra
Bob
Jag är ingen expert men har fantasi, vill man bygga en tillräckligt effektiv bomb för att slå ut ett passagerarplan, så låter det sig säkert göras i en mobiltelefon också, kan man tänka. Beror nog bara på vad man använder för explosiva ämnen och hur den, dom sedan placeras ombord på planet. Så att man får nog förbjuda mobiler också. "Förresten, lägg ner flygindustrin sluta, upphör med allt resande stanna hemma".
🙂
Svar från Bob Bovin 2017-03-27 08:46
Hej,
Att stoppa mobilen är nog omöjligt. Likaså att flyga, hela vår ekonomi kräver detta. Privata säkerhetsflyg finns ju redan.
Ha det bra
Bob
präntare 2017-03-27 09:00
Tack Bob. Naturligtvis är det så. Jag ironiserade nog lite, bara.
Om jag inte tar helt fel, gäller förbudet endast handbagage. Det borde i så fall vara möjligt att checka in sin fotoutrustning. Dock kanske moderna kameror inte klarar kylan i planens bagageutrymmen. Dags för återgång till helmekaniska analoga kameror i samband med flygresor?
Svar från Bob Bovin 2017-03-27 08:52
Hej Jan Eric,
Risken för stöld ökar om man checkar in kamerorna. Redan på den tiden när vi naturfotade och reste började det övervägas att sända kamerautrustningen i förväg med FedEx eller DHL.
Det var problem med filmtiden också. Då var det röntgenskador vid incheckning.
Hälsa hemma
Bob och Ninni
SallyIV 2017-03-27 09:26
Har man sett hanteringen i / ur flygplanets bagageutrymmen är inte kamera det man vill få med. Å andra sidan har jag överlevt med 5 - 10 vinflaskor i väskor från USA, så packar man noga går det väl att få med kameror.

Undrar hur flyget ser på objektiv - de är ju alltmer elektroniska numer ;-)

-J!
Svar från Bob Bovin 2017-03-27 15:24
Hej Jörgen,
Det stora problemet är stölder av stora dyra kameror.
Ha det bra
Bob
Nya tider, härliga tider! ;)
En mobil typ iPhone 4S borde väl funka bra under flygresan?
Se'n får man frigolitpacka systemkameran! :)
/B
Svar från Bob Bovin 2017-03-27 15:26
Hej,
Den telefonen kan bli ett problem. Den är så gammal att ingen vet vad det är.
Frigolit hjälper inte mot stölder.
Roffe föredrar nog att stanna hemma
Bob
Otroligt vacker björnbild!/ Björn T
Svar från Bob Bovin 2017-03-27 15:27
Hej Björn,
Man tackar. Alaska är väl värt att besöka med alla dess nationalparker.
Ha det bra
Bob
Björnbilden, wow!
Svar från Bob Bovin 2017-03-27 16:27
Hej,
Tackar, det var en grann nalle.
Ha det bra
Bob
Har haft med mig två DSLR:er de senaste resorna och har blivit mycket noga kontrollerad, mer än tidigare. På min fråga varför så sa man att det var statistik. Ryggsäcken som kamerorna med objektiv var i undersöktes väldigt noga. De flesta sprängmedel, för det var det man letade efter sa kontrollanterna är baserade på någon kväveförening och det är inte så svårt att detektera det vad jag förstod. Så det här borde kunna lösas tekniskt relativt enkelt istället för att dra alla kameraresenärer över en kam.
/MA
Svar från Bob Bovin 2017-03-27 21:16
Hej,
Det är nog kväveoxider man detekterar mot. Där ligger nog inte hela svaret. Att täcka alla sprängmedel med en snabb test är nog svårt. Därför är det lättast att ta bort elektronik som är stor. Hyra elle transporttjänst är nog vad som gäller.
Ha det bra
Bob
Tydligen dags att uppgradera sin mobil nu till en med bättre kamera.
Läste om det förbudet och det sprider sig säkert till fler länder.
Svar från Bob Bovin 2017-03-29 12:43
Hej,
Tyvärr kommer det nog att sprida sig. Mobilerna är ju ganska bra att plåta med numera.
Ha det bra
Bob



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg