UNDER FOCUS

SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#2186. Uppkäftig isbjörnsunge??

Kan det va så att de blir allt tuffare att överleva i norr?? –för den vita björnen?? Tyr den sig närmare civilisationen?? –där skydd och mat kan finnas?? Nu har en hona fött en unge i oljefälten i Alaska!!

En isbjörnshona beredde sitt ide under en bro i Prudhoe Bay?? Oljebolaget Hilcorp satte upp en värmekamera för att hålla koll dygnet runt. Med forskares hjälp stängde man av trafiken under känsliga perioder. En vårdag i år kom mamman ut med en unge. Kolla här. Allt tyder på att familjen var ok.

Isbjörnarnas vintriga miljö förändras ju snabbt?? –snabbare än väntat?? --enligt forskarnas ropporter. Isbjörnens ideala landskap ser ju ut så här:

Isbjörnens normala jaktmarker i Svalbard

Under sommartid kan man dock se isbjörnsmamman uppe på land med sina telningar?? –vilket ju är helt fel?? Hon skall jaga säl ute på polarisen. Det vet man ju hur ungar blir gnälliga och uppkäftiga?? –om de är hungriga??

Mera mat mamma!!

Inlagt 2017-05-29 07:35 | Läst 5531 ggr. | Permalink
Intressant att få ta del av händelsen i Alaska. Det var ju också ett sätt för ett oljebolag att få lite "good will". Kul att de lyckades, bara de nu klarar sej i området. Fina bilder från dina resor. Den är ju för härlig den lilla uppkäftiga.
Hälsningar Lena
Svar från Bob Bovin 2017-05-29 08:16
Hej,
Ja det blir ju goodwill för bolaget och det får man väl stå ut med. Huvudsaken är att det blir björnungar. Lite konstigt är det att de valde ide så nära en väg.
Bilderna är från två olika resor.
Ser fram mot mer bilder från din senaste resa.
Ha det bra
Bob och Ninni
Intressant med björnen vid oljefältet, fick visserligen inte upp alla bilder men det såg ut att vara bra med snö.
Trots svåra förhållanden för isbjörnen uppe i Arktis så har antalet av björnar ändå ökat.
Svar från Bob Bovin 2017-05-29 12:18
Hej,
Det är mycket svårt att räkna isbjörn. Tittar man på metoderna så det ytterst tveksamt om man kan säkert påstå att de ökar.
Ha det bra
Bob



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg