UNDER FOCUS
#2354. Hur håller man stinget uppe?? –för bra fotografi??
Kan man hålla samma standard på sitt fotograferande?? –under hela sitt liv?? Det är nog tveksamt?? –troligen varierar kvalitén på bilderna man tar?? Några kanske ständigt utvecklas?? –och några går bakåt??
Det kanske är det som identifierar elitfotografen?? –de där lysande undantagen?? –Josef Koudelka. Elliot Erwitt, W. Eugene Smith, Martin Parr, Sebastião Salgado, å så några till?? De klarar av att alltid vara intressanta och bra??
Seniorplåtis skall inte nämnas samma dag som mästerfotograferna?? –men ändå undrar han ibland varför man inte kan hålla stinget?? Det kändes så tydligt när bilderna till boken Beijing 1986 sattes tillsammans?? Många av bilderna kändes som om de var tagna av någon annan?? –klart bättre fotograf än dagens seniorplåtis??
Vem tog den här bilden
Den här bilden är tagen en tidig morgon vid en väg i utkanten av Peking. Många är på väg till ett arbete?? –på vägen passerade cyklar, kärror, bussar, hästdragna vagnar?? Jag fastnade för gubben med hatten. Han måste ha cyklat den vägen många gånger?? –för han kryssade vant mellan de små hindren i dåliga vägen!!
Du är välkommen att köpa bilderboken om Beijing 1986 här. Det är redan en gången värld i den storstaden.
Jag håller också på med en Beijing-bok. Fast med bilder från 2010-talet, framför allt från min resa i fjol somras.
/Niklas
Va kul att olika tider kan visas.
Tack för att du är intresserad.
Lycka till med din bok
Bob
Jag tycker fortfarande att du är en bra fotograf. Kunnandet lyser igenom. Miljön (bonbyn) kanske inte är riktigt lika intressant och inspirerande som dina resor förr. Men dokument från en bonby är inte heller så dumt.
Ha det fint.
/ Bengt H.
Våra livsmönster är olika, och kanske därmed blir vi olika som fotografer.
På äldre dar så får man ju mer tid, å andra sidan ändras psyket och fysiken.
Ja, det är väl individuellt.
Ha en fin vecka
Bob