UNDER FOCUS

SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#2633. Härligt att vara fri?? –från gamla fördomar??

Ungdomen har en större frihet idag?? –om man jämför med 50-talet?? Då skulle man vara hel å ren å underdånigst?? Ren är man nog idag också?? –men idag är man nog mer framåt??

Informationsflödet är ju helt enormt idag och det måste vara i det närmaste omöjligt att följa trenderna i samtiden?? De måste vara allt för många för att följa?? Kanske kan man då skapa sin egen stil i stället??

Expedit i torghandeln på Mårtenstorget anno 2018-08-22

PS Summilux 50/1.4 @GM5 DS

Inlagt 2018-09-06 07:44 | Läst 2015 ggr. | Permalink
Friheten är nog betydligt större idag än när vi var unga. Samtidigt tror jag världen, också för ungdomarna, är rörigare och mer svåröverskådlig än då. Att hitta ngn form av egen stil blir ju nödvändigt eftersom det inte finns någon allmänt vedertagen stil längre. Och detta med egen stil går säkert mkt djupare än kläderna. Just det här med trasiga kläder och slitna (stentvättade) jeans är nog för övrigt en av de klädstilar som finns . Min gissning är att det ursprungligen är lite av protest mot det ordentliga, hela och rena som vi växte upp med men nu de facto är en innestil som är cool. Hälsningar/ Björn T
Svar från Bob Bovin 2018-09-06 11:48
Hej,
Alla tider har nog någon form av protest. Det gick ganska vilt till i Linköping mellan Elvis och Steel fans på femtiotalet. Varje grupp med sin stil.
Idag ändrar sig stilen snabbt med hjälp av sociala medier. En viss stil kan också höra till en viss skolmiljö. En krävande skolmiljö med toppelever ger en stil. Medan en mer slapp skolmiljö ger en annan. Den skillnaden fanns nog inte på sextiotalet?
Undrar om det finns en stilskillnad bland seniorer?
I den akademiska världen är det idag hopplöst att bedöma någon via klädsel.
Ha det gott
Bob
I mitten på 60-talet skulle jeansen vara slitna -bara slitna, inte fulla med hål!- och jag satt tillsammans med en kompis på trappan hemma, båda gnodde vi våra Lee-jeans med en tegelsten. Inte fasen blev dom särskilt slitna... ;-)
Svar från Bob Bovin 2018-09-06 11:51
Hej,
Man kunde till och med köpa stentrummlade jeans, med rester av sand i fickan. Det är underligt att man betalade för slitna jeans.
Ha det gott
Bob
Någon personlig klädstil tror jag inte förekommer på uppåt 90% av dagens ungdom. Det är som vanligt mode som gäller. Sedan är det en annan sak att olika ungdomskulturer har olika mode - subkulturer så att säga. För inte så länge sedan var det enorma gällivarehäng på baken som var det tvingande modet för dagen. Jag fick alltid skratta lite när jag fick se någon av den dagens ungdom... :-D
Svar från Bob Bovin 2018-09-06 11:55
Hej,
Du har nog rätt, modet ändrar sig för snabbt via mediet.
Subkulturer fanns ju sedan mitten av femtiotalet och det finns nog fler idag.
Vissa stilar är ju rätt gräsliga att se för oss seniorer. Några är svåra att förstå.
Frågan är om de vill att vi skall skratta åt deras klädsel?
Ha det bra
Bob



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?

Lägg till

Tidigare blogginlägg