UNDER FOCUS

SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#2694. Ta en spruta?? –å må bra??

Influensa tider närmar sig med stormsteg?? –och många av oss förlitar sig till vaccination mot denna återkommande farsot?? Ty vem vill bli febrig, hostig och eländig i juletid??

Då julborden dignar av korv, skinka, sill, leverpastej och snaps. Nä då måste man uppsöka ett ställe där man kan få en ”shot” som täcker alla virusvarianterna:

Vaccination i Lund anno 2018-11-02

Om man klarar detta fortfarande på benen?? –så slipper man snuvan??

Seniorplåtis är en trogen sprutmottagare sedan mitten på 80-talet?? –då han tillbringade närmast oändligt många timmar som resande kring klotet??

Inlagt 2018-11-06 07:28 | Läst 1258 ggr. | Permalink
Jag är på väg att vaccinera mig. Detta dock med en viss ångest - jag har inte glömt den narkolepsi som drabbade många unga och förstörde deras liv just till följd av influensavaccinering för inte så länge sedan.
Det hela fick aldrig någon tillfredsställande förklaring, men man får nog utgå ifrån att man inte hade hållit sig till god vetenskap och beprövad erfarenhet någonstans i kedjan.
MikaelSB 2018-11-07 08:16
Jag blir inte heller riktigt klok på narkolepsiproblematiken kring 2009-2010. När jag bläddrar Wikipedia för att fräscha upp minnet så tycks två olika vaccin, med samma aktiva substanser, ge olika resultat i delar av Europa jämfört med t ex Kanada. Med det sagt framgår inte i texten hur utsträckningen av vaccinering eller de vaccinerades ålder och hälsa skiljer sig mellan världsdelarna.

Med 6,1 miljoner doser och 210 konstaterade fall av narkolepsi år 2012 i Sverige så ska man för visso ha i åtanke att frekvensen inte är hög - men högre än gruppen som inte vaccinerats med Pandemrix/Arepanrix.

Det verkar också som narkolepsiproblemen främst berört unga under slutskedet av puberteten.

Men utifrån vad jag läst har det inte konstaterats något fel på själva vaccinet. Däremot har man i takt med att rapporterna kommit in blivit mer återhållsam med vaccinet inom EU.
syntax 2018-11-07 09:31
Tyvärr känner man väl igen tongångarna när något allvarligt inträffar: "Ingen har gjort något fel. ingen skyldig kan ställas till svars".
Tydligen är det risk för 'Svininfluensan' i år.. undrar om man har något skydd kvar från förra gången jag vaccinerade mig, för 9 år sen.. 14 personer dog den gången, 20 personer krävde vård i respirator, 570 personer krävde sjukhusvård.. det var tydligen inte fler än vid en vanlig 'säsongsinfluensa' trots allt.. jag kanske hoppar över.. Fin bild, han ser medtagen ut som kravlar ut från porten.. kanske bara en 'sprutfobiker'..
Hälsn!
Svar från Bob Bovin 2018-11-07 07:53
Hej,
Gubben är en byggjobbare som inreder den nya vaccinations shoppen. Så bilden är en illusion.
Gör ett klokt val
Bob



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver

Lägg till

Tidigare blogginlägg