UNDER FOCUS

SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#2901. Gene Smith en hängiven fotograf ger aldrig upp

Man kan ha förebilder?? –även om det på sätt och vis påverkar den egna friheten?? På femtiotalet beundrade en ung grabb från arbetarklassen de som levde med i äventyret??

Den tidens farofyllda arbeten var få?? –men pressfotografens resor till oroshärdar på klotet var ett?? Den här grabben, som ung jobbade på tidningen Östgöten, drömde om resor över jorden med kameran i handen??

En idol var W. Eugene Smith?? –en egensinnig och unik fotograf i USA. Om du inte vet vem han är så läs den här artikeln om hans jättestora projekt att skildra industristaden Pittsburgh. Det är ett exempel på en unik fotograf som trodde på sin vision och aldrig ger upp. Han levde ett självdestruktivt liv och kompromissade aldrig i sin bildsyn. Vill du se hans bilder från Pittsburgh så finns de i ursprungspubliceringen i Photography Annual 1959 eller googla has namn.

Genes bilder kom först i Photography Annual 1959

Inlagt 2019-06-15 07:15 | Läst 1836 ggr. | Permalink
Håller helt med dig om W. Eugene Smith!
En egensinnig och unik fotograf i USA!
/B

Ps. https://www.youtube.com/watch?v=tLDI6oHukJg
Svar från Bob Bovin 2019-06-15 10:07
Hej,
En tidig idol. Hans realism och humor är så subtil.
Klapp
Bob
Han var en av de absolut främsta. Bilden ”Tomoko and Mother in the Bath” från hans sista stora projekt om kvicksilverkatastrofen i Minamata i Japan är den bild som betytt mest för mitt sätt att se på fotografi.
Svar från Bob Bovin 2019-06-15 10:21
Hej,
Jag håller med och för mig speglar den på ett brutalt sätt hur betydelselös individen är mot profiten. Dårskapen och saknaden av humanismen när pengar styr handlande.
Jag vet inte om bilden ger något hopp.
Ha det väl
Bob



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?

Lägg till

Tidigare blogginlägg