UNDER FOCUS

SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#2993. Gösses va gatubilden har förändrats??

Gatubilden i det lilla landet utom sig har förändrats drastiskt under de senaste 60 åren?? –ja, hela världsbilden är förändrad?? Människors förutsättningar för liv har ändrats!!

I mitten på förra seklet varnade man för en kraftig risk för nord-syd effekten??  Vid klimatförändringar och fördelningen av vatten och mat kunde man förvänta sig att befolkningen skulle fly norrut??

Är det vi ser som sker nu?? –eller är den också påverkad av religion och ras konflikterna?? Många forskare tror det, men många tvekar?? Det är svårt att förstå denna komplexa interaktion av krafter och dess konsekvenser??

En sak är säker?? –gatubilden i den lilla akademiska bondbyn i syd är radikalt förändrad?? –om man jämför mellan 1966 och 2019?? Så här ser det ut idag:

Lund anno 2019-09-11

Inlagt 2019-09-15 07:34 | Läst 1211 ggr. | Permalink
Senaste 60 åren?? Jag ser en helt förändrad gatubild som inträffat under de senaste 6 åren. Den svenska gatubilden har ett helt annat utseende idag. Till förskräckelse för vissa. Till glädje för andra.
Svar från Bob Bovin 2019-09-15 08:57
Hej,
Förändringen sker snabbt, det håller jag med om.
Ha det väl
Bob
Sannerligen är den förändrad. Där jag bor håller grupperna sig för sig själva, en osynlig barriär mellan, det oroar mig.
Svar från Bob Bovin 2019-09-15 08:58
Hej,
Det är oroande att integrationen går långsamt. Trygghet söker man hos de egna.
Ha det gott
Bob
Dessutom var det väl någon som förändrade ett helt hus i Lund går, sorgligt med den unga kvinnan som bara skulle gå förbi där.
Svar från Bob Bovin 2019-09-15 10:23
Hej,
Ja, det rök en del rutor och en butik demolerades. Det är sorgligt nog en förändring också.
Ha det väl
Bob
Hej Bob Så är det. Vi vänjer oss säkert med tiden. Men allt tar sin tid. I Danderyd och Djursholm förändras det inte särskilt mycket., där ser gatubilden ut som förr. Fina bilder. Ha det bra.
/ Bengt H.
Svar från Bob Bovin 2019-09-15 10:25
Hej Bengt,
Klyftorna blir allt vidare i vårt land. Frågan är om vi kan vänja oss.
Tack, det värmer med uppskattning från dig.
Ha det väl
Bob
Visst förändras det mycket, men redan när jag gick i grundskolan så hade jag ett flertal Italienska och även Finska klasskamrater och det kändes helt naturligt! Så känns det även nu, men det är tråkigt med konstiga hederskulturer och radikaliseringar, det finns det inget gott med..
Hälsn!
Svar från Bob Bovin 2019-09-15 12:18
Hej,
Jag hade en italiensk kompis i tekniska gymnasiet i Linköping. Han var bäst klassen på svenska. Alltid alla rätt. Han blev senare professor i fysik i Italien.
Ha det väl
Bob
Nu kommer kanske ett litet hetsande inlägg/kommentar, ursäkta mej Bob! Men kan inte låta bli att tänka på Janne Josefsson krönika i DN för några dagar sedan! Om Sverige i dag!
https://www.dn.se/nyheter/sverige/janne-josefsson-det-osar-krutrok-i-varldens-basta-land/
Svar från Bob Bovin 2019-09-15 16:51
Hej,
Kan inte läsa DN, kostar pengar här nere.
Men i stort gäller det nog att klyftorna bara vidgas. Sossarna har delvis varit orsaken till detta. Ja, hela riksdagens politik. Hur än det lilla vänster ropar så hjälper naturligtvis inte det.
Det är inte bra
Klapp
Bob



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver

Lägg till

Tidigare blogginlägg