UNDER FOCUS

SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#3065. Prya finns kvar?? –för högstadieelever??

För 60 år sedan kunde en elev i grundskolan få praktisk yrkesorientering?? –i verkligheten?? –som ett lokstall?? Kors i taket?? –det finns kvar?? Correns son var på Nobel Prize Museum!!

Under en vecka fick han hjälpa till med enklare göromål och få en insikt i hur ett museum kan fungera?? All verksamhet som kan väcka intresse för naturvetenskapliga studier måste understödjas?? All ungdomar kan inte bli musikaliska artister??

Nobel prize museums reklam för naturvetenskaperna

Nobel prize museum har en god klang internationellt?? –och Nobel priset är väl en av få institutioner som är känt och knutet till landet utom sig??

Seniorplåtis fick ”prya” på ångloksstallet i Linköping på 50-talet och det var lärorikt?? Så till vida att lokförare kunde nog slås ur hågen?? –man blev mycket svart av sot och olja!!

Nobel priset i litteratur fick väl en törn när Svenska Akademien klantade till det?? –och de bor i samma hus ovanför museum?? Nobel prize museum är en fri enhet och visar information om alla Nobel priserna.

Nobel prize museum vid Stortorget i Gamla stan

Det gladde morfar, som är naturvetare, att praktikanten fick fina vitsord från en trevlig vecka bland ”nobelpristagarna”.

Inlagt 2019-11-26 07:44 | Läst 4639 ggr. | Permalink
På min tid hette det Praoa och vi var på våra praoplatser 1,5 dag per vecka under hela läsåret. Fick min plats på veterinärenhögskolan, avdelningen för hundar och katter. Inte blev jag veterinären men den praotiden var mycket givande så bra att jag övertalade läraren om att få stanna i två perioder där. Lärde mig massor.
Svar från Bob Bovin 2019-11-26 10:37
Hej,
Det var andra tider då man hade tid med ungdomar. Vi hade tre veckor i lokstallet och fick köra tuff-tuff tåg.
Ha det väl
Bob



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver

Lägg till

Tidigare blogginlägg