UNDER FOCUS

SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#3238. Inköp av livsmedel i ”Corona-tider”??

Pandemin har ju krånglat till det?? –eller har den det?? Vi kanske bara tvingas tänka om till en bättre lösning?? –på att köpa den nödvändiga brödfödan?? Näthandeln tar över??

Det här med att sändigt springa i affären och handla mat när något saknas i skafferiet eller kylen?? Det är kanske dags att lägga om stilen?? –planera handlandet mera noga och eftertänkt?? Gör en stor beställning över handlarens hemsida?? –låt hans personal plocka ihop beställningen i kassar?? –och låt proffs leverera allt till din dörr?? Eller om du har tid, som en isolerad 70+, åk och hämta allt med bilen.

Det visar sig att det är ganska smidigt?? Assistent Ninni fyller i allt hos sin ICA handlare och betalar med ”ICA Kortet” och allt är klart på en kvart?? Du behöver inte se någon eller prata med någon??

När du hämtar det så håller du lätt det asociala avståndet som här:

Hämtservice hos ICA i Lund anno 2020-05-13

Inlagt 2020-05-19 07:34 | Läst 2108 ggr. | Permalink
Hej Bob. Smidigt och bra..
För Ingrid och mig blir det lite krångligare, eftersom ingen av oss har körkort eller bil, och aldrig haf ft. Men det går ganska bra ändå tycker jag..Ingrid handlar i vårat lilla konsum i Midsommarkransen. Och visst är det så att handlar mer genomtänkt, så vi slipper springa dit dagligen. Ha det bra. Kul att att assistent Ninni är med på bilderna.
/ Bengt H.
Svar från Bob Bovin 2020-05-19 08:37
Hej Bengt,
Vi är glada att vi i stort kan handla utan mänsklig kontakt. Vi köper även medicin och whisky från nätet med leverans till dörr eller utsläpp runt hörnet.
Även fotodetaljer kan man ju köpa på nätet. På torsdag har jag en hemlis på gång i en auktion.
Bra att du fick se en bild på min assistent Ninni (Min Ingrid)
Hälsa din Ingrid
Bob och Ninni
Ja jag tror mycket kommer förändras efter Corona, hur vi handlar, hur vi reser och mycket annat.
Svar från Bob Bovin 2020-05-19 10:31
Hej,
Det tror jag med. Det blir en långvarig påverkan.
Det är bekvämt att handla mat på nätet. Men frugan saknar närkontakt i valet av produkt.
Ha det väl
Bob
Ja det kommer att ta lång tid innan det blir ”normalt”, en del kommer nog aldrig att bli normalt. Svenskarnas intresse för hus utomlands kommer nog att minska. Tar nog tid innan utlandsresor kommer igång och det är nog tveksamt om det kommer upp till en tidigare nivå. Flygbolag vill kanske få tillbaka lite pengar så priserna blir troligen högre.

Själv kör jag också köp via nätet och leverans till en förvaringsbox, fungerar fint.
Svar från Bob Bovin 2020-05-19 10:35
Hej,
Ja, många kommer nog att tänka om angående eget sommarhus utomlands. Vilket antagligen leder till att priset på sommarhus i vårt land går upp.
Kanske viljan till nära blir mer omhuldad.
Ha det väl
Bob
Hej Bob.
Jag tror också att det kommer att finnas många - både äldre men också unga upptagna människor som kommer att fortsätta handla mat online. Vi får det levererad till dörren för mellan 29 och 39 kroner i leveransavgift beroende på vilken tid på dagen vi vill ha leverans. Vi kan inte göra det så mycket billigare med vår egen bil (frun har körkort). Hon saknar dock den fysiska affären, men jag säger att vi "undviker" impulsköp just nu :-) :-)
Trevligt att du har dokumenterat jeres sätt att handla.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Bob Bovin 2020-05-19 12:15
Hej,
Ni har billigare transport hos er. Vi får betala 89 kr och vi skall ha hem skickat.
Ha det väl
Bob



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?

Lägg till

Tidigare blogginlägg