UNDER FOCUS

SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#3253. Parken har blivit samlingsplatsen??

Instängdheten under pandemi tiden är tung och prövande?? –behovet att komma ut i friska luften har ökat?? Vi cyklar och går som aldrig förr?? Vi som isolerats ofrivilligt??

Det är tydligt i de offentliga parkerna?? –det är mer människor ute och tar sig en nypa luft och lite kaffe?? Folk sitter i grupper?? –men håller i övrigt den rekommenderade distansen mellan människor?? Grupperna är ofta fyllda med ungdomar?? –medan pensionärerna kommer två och två??

Stadsparken i den lilla akademiska bondbyn i syd är inget undantag. Den fyller idag en viktig roll som rekreation för ensamma och inlåsta 70+??

Parken ser ut som vanligt, förutom den rengjorda dammen, med sin nya brygga. Till vår stora glädje hade en av hägrarna kommit tillbaka trots att man tömde dammen från guldfiskar?? Kanske någon djärv person smugit sig dit och planterat in nya karpar?? Hoppas det. Å andra sidan äter hägern vad som helst?? –bara det rör på sig??

Stadsparken i Lund anno 2020-05-31

Inlagt 2020-06-03 07:07 | Läst 2499 ggr. | Permalink
Trevligt, mycket sommar där! Hägern hittar nog en och annan groda där också..
Hälsn!
Svar från Bob Bovin 2020-06-03 19:42
Hej,
Jag hoppas någon dumpar några guldfiskar i dammen.
Ha det väl
Bob
Hej Bob.
Det är exakt samma mönster som här i DK. Äldre möts utomhus och i mindre grupper, medan ungdomarna samlas och plötsligt är de för många (i DK max 10) och sedan intervenerar polisen med böter - 1500 per person. I värsta fall införs församlingsförbud i vissa områden.
Ditt foto nummer 1 är en perfekt illustration av situationen.
I Roskilde har 5 ungdomar blivet smittade efter en resa till Sverige. De danska myndigheterna rekommenderar att danskarna inte lämnar Danmark. Om du gör det ändå måste du gå på frivillig karantän i 14 dagar efter att du återvänt hem. De unga danskarna gjorde det inte. Som ett resultat skickades 450 studenter hem igår i 14 dagar!
Med många vänliga hälsningar från Erik.
PS: Det är dock okänt var, hur och när de smittades (inte nödvändigvis i Sverige).
Svar från Bob Bovin 2020-06-03 19:45
Hej,
Enligt tidningarna i Skåne så har vi mindre smittade i Skåne än det är i Danmark. Många danskar besöker oss här i Syd.
Jag vet inte om det är sant. Men Stockholm har tätast med smittade.
Ha det väl
Bob
Erik Madsen 2020-06-03 20:19
Hej igen.
I DK är det också huvudstaden och omgivningen - inkl. östra Sjælland, som har den högsta infektionsgraden i DK. Vi har fortfarande inte hört var i Sverige de 12 ungdomarna har varit och om de var smittade innan de åkte till Sverige! De har brutit mot rekommendationerna / uppmaningarna till karantän i 14 dagar (oavsett vilket land de kommer hem ifrån).
Vänliga hälsningar. Erik.



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?

Lägg till

Tidigare blogginlägg