UNDER FOCUS

SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#3325. Nätets revolution?? –människor strålar??

Aldrig har mänskligheten varit mer exponerad?? –nästan var och en av sex miljarder?? –kan lägga ut en bild av sin tillvaro?? Jämför det med runstenens textslinga?? Den ena flyktig och den andra beständig??

Det har nästan blivit så att var och en står i universums centrum?? Självcentreringen har nästan blivit den nya religionen?? Man vill bli dyrkad?? --och helst också rik på pengar?? Det märkliga är att det händer också??

Vad är det då man visar?? Jo, man visar helt enkelt vad man gör till vardags?? –och också vilka eftertraktade attribut man besitter?? Så det gäller att väcka avund och beundran??

Några av oss älskar att se cykelsport?? Man ställer då in sin profil så att man på nätet följer likasinnade?? Alltså vimlar det av cyklar?? –av alla de slag när man går in på sociala medier?

Vår Corre Jan Bovins mountainbike anno 2020-08-04

Här på fotosidan är ju nästan alla kameranördar?? –och följaktligen dyker det ofta upp bilder på kameror?? Helst nya och dyra:

Dyrgrip till beundran anno 2018-09-11

Men skall man riktigt knäcka var och en bland kameror så måste man visa upp en gammal Leica från 1920-talet. Då kan man ha lagt upp 25 miljoner kronor för att knäcka alla kameranördar??

Nu är ju kameror en liten nisch sett globalt?? –men om man kan visa upp en fräsig bil?? Då höjer många på ögonbrynet i beundran?? En röd och fin Ferrari sitter aldrig helt fel?? –men skall det svida så krävs nog en ny Koenigsegg. Det märkliga är att priset på 28 miljoner låter billigt jämfört med en gammal Leica??

Om man är lite mer av den vilda typen så kanske man hellre vill ha en äventyrbil som tar sig fram var som helst?? Å då får det nog bli en ”Disco”??

Corren Jans vildmarksbil på 2010-talet

Skall man impa i den övre klassen så får man nog köpa en stor kubisk kolbit?? –även kallad RAW-diamant för sisådär 6 miljarder??

Inlagt 2020-08-14 07:56 | Läst 1438 ggr. | Permalink
"Men när jag så vände mig till att betrakta alla de verk som mina händer hade gjort, och den möda som jag hade nedlagt på dem, se, då var det allt fåfänglighet och ett jagande efter vind...." :)
/B
light 2020-08-14 09:10
Spot on! 😀
Svar från Bob Bovin 2020-08-14 09:32
Hej,
Det fattiga är att för den stora massan så är det ”fame and money” som räknas.
Handens konst är beundrad bara marginellt.
Så sorgligt
Klapp
Bob



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?

Lägg till

Tidigare blogginlägg