UNDER FOCUS

SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#3447. Det här objektivet har du nog inte provat??

Det är låg sannolikhet att du har eller har provat det här objektivet?? –det är från 1961 och såldes uteslutande i Japan?? –i bara något mer än 3729 exemplar under sex månader?? –som den billiga gluggen på Canon P.

Unik svart Canon P med samtida ovanlig skönhet

De objektiven blev inte populära i Japan?? –och sannolikt är det så att köparna inte gillade dess prestanda?? –betydligt  mer populära var Canon 50mm f:1.8?? –som såldes i mer än hundratusen exemplar och bara var dubbelt så dyra. Många f:2.2 objektiv hamnade i byrålådan eller skrotades?? Idag har de väl hamnat hos barn och barnbarn?? –å de vill väl inte ha dem heller, utan säljer desamma på eBay?? Canon historikern Peter Kitchingman i Melbourne påpekar i sin bok att dessa objektiven är mycket svåra att få tag i idag?? –och för några år sedan kunde ett objektiv säljas för 7000 kr till samlare. Så är inte fallet idag?? –fler och fler barnbarn kränger dem på eBay och bara idag finns det sex stycken?? Marknaden för gamla gluggar exploderar just nu i Kina?? –där det blivit kult att använda analoga kameror och tidensliga objektiv.

Seniorplåtis är ju enligt Råkan Håkan förklarad tokig, härrom dan i en blogg, och påstås ha införskaffat ett dylikt objektiv?? --för den hiskliga totalkostnaden av 2500 kr.

En sällsynt Canon glugg med skruvfattning inköpt från eBay

Utseendemässigt är gluggen mycket nära utmärkt. Allt är rent och snyggt och mekaniskt bra. Hur tycker du den ser ut?? Är det något udda i utformningen??

Undrar hur hon fungerar i vår digitala värld?? Hon kanske bara har mycket medioker prestanda?? Du har redan sett bilder tagna med den här gluggen?? Jo, bilderna med Råkan Håkan och hans frukost, i bloggen härrom dagen, var tagna med det här objektivet.  Hon testades med en Sony a7RII, plus Techart Pro adaptern för autofokus.

På nätet finns mycket lite skrivet om de här objektiven?? Här och här kan du läsa och se bilder tagna med dylika objektiv. Det kommer också att komma fler bilder tagna här i byn!!

Inlagt 2020-12-14 08:08 | Läst 790 ggr. | Permalink
En vacker tingest. Hoppas den får motion också och inte blir liggande i glaskabinettet. Hälsar NL
Svar från Bob Bovin 2020-12-14 09:04
Hej,
Jag har inget glaskabinett för foto bara för tåg och mineral.
Gluggen har redan varit på uppdrag.
Ha en fin fotovecka
Bob
Så finmekaniskt vackert!.
/ Bengt H.
Svar från Bob Bovin 2020-12-14 14:26
Hej,
Å du det funkar bra.
Ha det gott
Bob
Hej Bob.
Du bör veta att jag alltid läser dina blogginlägg, men att jag inte alltid kommenterar. Nej, jag har inte provat den konstiga linsen :-) :-) hi hi. Jag läste om det med stor glädje och intresse - uppriktigt sagt.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Bob Bovin 2020-12-14 14:52
Hej,
Tack det vara snällt. Det är en liten och bra lins. Kanske inte världen bästa men god nog för min smak. På den tiden kunde man också göra bra grejer.
Ha det väl
Bob
Kul det här Bob!
/B
Svar från Bob Bovin 2020-12-14 18:17
Hej,
Det är kul med lite udda gluggar, om de inte är för dyra. Den här är riktigt snygg och liten.
Å det blir bra bilder tycker jag.
Klapp
Bob



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver

Lägg till

Tidigare blogginlägg