UNDER FOCUS
SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE
#3536. Här var det vilt??
Framtidens strävan blir ju att huvudsakligen konsumera så kallat nära producerat?? –det optimala är ju då att det är också producerat av naturen direkt?? Vilt med andra ord??
Nu är ju markägarna i Sydsverige bekymrade för att vildsvinen breder ut sig mer och mer i landet utom sig?? Då skulle det ju passa bra om man kunde skjuta av överskottet eller bekymren??
Så då kan man ju vara glad att man ser att det är på gång i den lilla akademiska bondbyn i syd?? På torget säljes vilt?? –bland annat viltsvin:
Sparsmakad skyltning om försäljning av vilt i Lund anno 2021-03-12
Inlagt 2021-03-13 07:29 |
Läst 978 ggr. |
Permalink
Vi har vildsvin i DK, men man vill inte ha dem, de är en fara (sjukdom) för vår normala grisproduktion. Endast 8 sköts i maj 2019 Bestanden beräknas vara cirka 40. De kommer inte til utfodringsplatserna, eftersom det finns tillräckligt med mat i de danska skogarna.
Der er blevet sat upp ett 70 km långt vildsvinstaket mellan Danmark och Tyskland - färdigt här 2020. För att minska risken för afrikansk svinpest i Danmark.
Mannen på ditt foto räknar förmodligen ut vad det ska kosta per kg. ?
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Det var inte många vildar ni har. Jag vet inte hur många vildsvin det finns i vårt land men jag skulle gissa på 100 000.
Mannen på bilden är säljaren. Det är ovanligt med med säljare av viltkött på vårt torg och jag är inte säker på om det är tillåtet.
Ha det väl
Bob
En åker som ligger ca:tvåhundra meter från min stuga förstörs varje år..Men vi har klarat oss.
Jag har ätit vildsvin någon gång men var inte så förtjust måste jag säga.Dovhjortsfilé däremot med potatiskroketter , viltsås och svartvinbärsgelé och ett mustigt rödvin går ner utan problem.
Fin bild på säljaren.
/ Bengt H.
Du har rätt, jag är lite tveksamt till viltsvins file. Dovhjort skulle man inte säga nej till. Jag tycker också att renfilé smakar bra till en riktigt mjuk rödvinare.
Ha det väl
Bob
I dag här hemma blir det rimmad oxbringa med potatismos, och rivna morötter.
Är vi hungriga på något sät???
Ät väl.
/ Bengt H.
Jag har inte ätit oxbringa sedan jag var liten. Farsan va styckmästare och morsan kokade oxbringa jättelänge. Ibland hade vi pepparrotssås till.
Idag hade vi gravad lax med hovmästarsås och kokt potatis.
Mello?
Ha set väl
Bob