UNDER FOCUS

SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#3563. Vårens ljus är här?? –dags å börja plåta med film??

Så var det dags?? –att ladda Porta 800 i gamla Leica ”OnedubbelOTwo”?? –och fånga vårens sol och bilder i den lilla akademiska bondbyn i syd?? –det blir en fest i positivt fotoflanerande??

Nu måste man kasta bort alla mörka tankar som hopat sig under vintern?? –alla eländiga virusar med påföljande pandemier??

Det får blir en kräm ala kräm kamera Leica II med en superb 21 mm vidöppen glugg?? Jag glömmer det där med en sökare och fritänker när något dyker upp?? Avtryckare är mjuk och kontrasten är stärkt med ett rödfilter??

Vårkameran: Pimpad Leica I med Super Angulon 1:4/21 Leica

Jag har hyrt in en tuff body gard med landsfiskals pistol!!

Fiskalens tjänste vapen

Inlagt 2021-04-09 07:48 | Läst 2029 ggr. | Permalink
Intressant revolver, antik, men jag föredra fina "One-dubbel-zero-two" ovanför! :-) Menar Du att Du plåtar färgfilm med rödfiler?? frågar Wolfgang
Svar från Bob Bovin 2021-04-09 08:20
Hej Wolfgang,
Rödfiltret sitter på sökaren. En udda grej för gamla Leica.
Ha en fin helg
Bob
En liknande revolver var min käraste leksak på somrarna när jag var liten.... Totalt obrukbar att skjuta med, men ändå, ingen leksak utan the real thing... Ung och dum var man ju.

Men, tveklöst skulle jag välja den översta leksaken i dag! Och dom där små rödfiltren som färgade den ena mätsökarbilden, dom gjorde underverk...
syntax 2021-04-09 10:11
jo - men dom stal mycket ljus. Bäst att plocka av i lampbelysning. Samtida Contax hade kontrastförstärkning via guldplätering av den transparenta avståndsmätarförspeglingen. Funkar i alla ljus.
Svar från Bob Bovin 2021-04-09 10:54
Hej,
Jo, det är en riktig pistol som satt på en ridande fjärdingsman i Kumla.
Rödfilter på sökaren fungerar bra. Men med det här objektivet behövs ingen avståndsinställning. Jag kund ha använt en Leica standard istället.
Ha en fin helg
Bob
elgenper 2021-04-09 11:09
Ja, jag borde väl förtydliga att jag ingalunda fick springa på stan eller bland kompisar med "min" puffra. Den hängde i Morfars sommarstuga i Värmlands obygder, och Morfar hade bestämt att jag fick ha den där så mycket jag ville. Att ta den därifrån var det ju inte fråga om, utan det var ett par veckor varje sommar. Jag gick och hakade ner den det första jag gjorde.

Men riktig var den, från början i alla fall. Morfar hade varit polis däruppe, och den här hade han tagit från en tjuv som hotade med den när han blev upphunnen. Det var inte så noga med beslagtaget gods dåförtiden, så han hade den som ett "minne".
Pimpade Leicabilder borde förbjudas här på FS!
/Vän av ordning som inte har någon liknande! :)
Svar från Bob Bovin 2021-04-09 10:55
Hej,
Den här gluggen är mer smidig på en Leica Standard å den skulle väl passa dig bättre. Jag menar du har ju redan en sådan, så visa lite pimp.
Ha en fin helg
Bob
Benganbus 2021-04-09 12:58
Jag håller på att ladda för en egen pimpgrej, så vänta bara! ;) :) Ha en fin helg du med Bob!
/B



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg