UNDER FOCUS

SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#3641. Måste det bli så fult??

Den dödliga Corona virusen lämnar spår efter sig på många sätt?? Små affärsverksamheter blir svårt drabbade?? –å måste slå ”vantarna i bordet” för gott?? Ingen blir glad över detta??

 Bland många synliga sår i samhället?? –så blir det tydligast i städernas kärna?? Många affärer har försvunnit och lokalerna står tomma?? Så även ute i köpcentra?? I den lilla akademiska bondbyn i syd har centrum förfulats av detta?? Det vore trist om man inte kunde göra något åt detta?? Har någon förslag som kan hjälpa kommunerna och dess beslutsfattare.

För så här kan det ju inte fortsätta??

Pandemins spår i Lund anno 2021-06-18

Inlagt 2021-06-26 06:51 | Läst 1527 ggr. | Permalink
Tyvärr ett fenomen som startade redan för 5-10 år sedan. För man försökte få en levande innerstad, en fin tanke.
Men det behövs något som drar, något som gör att jag vistas i innerstaden dagligen.
De stora affärskedjorna flyttade ut till köpcenter, där det går att köra bil till!
Då räcker flödet av människor inte till för att föda de små nish-butikerna. Och restaurangerna drar heller inte dit de stora flödena som behövs.
Sen är det ju också konstigt det där med att fastighetsägare, de tror att de är i New York och därför har Manhattan-hyror!
// Conny
Svar från Bob Bovin 2021-06-26 15:54
Hej,
Du har rätt i att det har pågått länge. Men mitt intryck här i Lund är att det påskyndats av viruset.
Hyrorna är säkert en bov i svårigheterna.
Ha en skön söndag
Bob
Som Conny säger, det finns flera orsaker o har pågått länge. På landsbygden har detta pågått i tjugo år eller mer, småstäderna har sedan mkt länge förlorat sin dragningskraft. Och visst blir resultatet förfulning. Vill man se detta i ett senare stadium föreslår jag ett besök i Ludvika, Fagersta, Västanfors, Grängesberg eller Smedjebacken, för att ta orterna runt Korsheden. Man får välja vad man tittar på och vad man fotar, det finns många olika bilder att visa - precis som med allt. Hälsningar/ Björn
Svar från Bob Bovin 2021-06-26 15:55
Hej
Det är tråkigt att de små orterna blir mest lidande. Det påskyndar nog på sikt avfolkningen.
Ha en fin weekend
Bob
Hej Bob.
Det är samma utveckling här i DK - staden töms långsamt från butiker som flyttar in i de stora köpcentren. I samband med koronasituationen har regeringen stött flera yrken med så kallade "støttepakker" - lönekompensation så att företag har kunnat behålla sin personal istället för att sparka dem. För vissa också kompensation för en del av deras inkomstbrist, men det finns speciella områden som har drabbats - särskilt hotell- och restaurangbranschen.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
PS: Sedan kom den första dansken på pallen i TdF för kvinnor - den lilla danska humörbomben, Cecillie Uttrup blev nummer 2. Förra året blev hon nummer 3.
Svar från Bob Bovin 2021-06-26 16:00
Hej,
Din stad är nog ganska lik vår stad. Man ser tydligt problemen efter virus attacken.
Uttrup är en oslipad diamant. Hon var nog den som hade mest kraft i slutet av loppet. Hade hon dragit igång spurten något tidigare hade hon vunnit.
Ha det väl
Bob



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg