UNDER FOCUS

SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#3906. Blå bilen

Det är ingen tvekan?? –våra danska vänner är sannolikt nummer ett i att göra affärer?? En vän berättade att det finns ingen som är bättre i att göra affärer?? –än en dansk??

Så när postnord bildades genom att slå samman de statliga bolagen i Sverige och Danmark så anade man ju ugglor i mossen?? Seniorplåtis misstänkte då?? --att ett av länderna skulle tjäna bra på det och det var inte landet utom sig?? Efter några år så rycktas det redan om detta??

Nu ser man att postnord i Lund allt mer gör transporter med små blå eldrivna bilar?? –å det är ju bra?? –elektroner är framtidens drivkraft?? De ser ut så här:

Posttransport i blått i Lund anno 2022-03-01

Vi hoppas nu att de blå bilarna inte körs på tvären, utan rakt fram som en normal golfbil?? Bilarna ser riktigt trevliga ut och man skulle kanske fundera på att köpa en för normala inköp på coop. Det visar sig att bilen heter GARIA och är en dansk elbil.

Postens nya elbil tillverkad i Danmark

Det är en riktigt snygg postbil och man får hoppas att de vanliga cykelburna brevbärarna får utbildning på att köra golfbil??

Den blå lilla bilen flyter fint in i stadsmiljön?? Det är ju ingen som lägger märke till dem i landet utom sig??

Postbilen i stadsmiljö i Lund anno 2022-03-04

Nu har även turkosa eldrivna sparkbrädor börjat dyka upp i gatubilden och det tisslas om att brevbärarna kommer att ha sådana snart. De kommer bara att köras i landet utom sig.

Postnord testkör nytt transportfordon 

Inlagt 2022-03-18 07:46 | Läst 1364 ggr. | Permalink
Oj oj, Hävdaryggen! Nostalgin vaknar igen; mitt hem från -63 till -68.... Då fanns inte Hemköp, och postbilarna var gula.

Alltid lika roligt att se Lundabilder! Tack!
Svar från Bob Bovin 2022-03-18 14:39
Hej,
Där ser man, vi kom hit -66.
Jo, brevbäraren kom med gul cykel
Ha en fin dag
Bob
Hej Bob.
Fine GARIA-reklame fotos af det lille køretøj fra Danmarks eneste "bilfabrik".
Jeg kan se, at du stadig har kontakt med din "Ford fotomodel" :-) :-)
Med mange venlige hilsener fra Erik.
PS:

https://www.google.dk/search?q=Garia+Utility&tbm=isch&chips=q:garia+utility,online_chips:electric+utility+vehicles:uCAiqd7LBfU%3D&hl=da&sa=X&ved=2ahUKEwjCttK66c_2AhURCBAIHWkgDBkQ4lYoCHoECAEQLQ&biw=1571&bih=934



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver

Lägg till

Tidigare blogginlägg