UNDER FOCUS

SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#3926. Flitens lampa lyser?? --klockan 3 minuter över aderton??

Dock bara i ett fönster på Högsta Förvaltningsdomstolen på Riddarholmen?? Där jobbar 80 pers?? –inkluderande 16 justitieråd?? --med en kvinna som högsta ledning??  --å det är ju tryggt??

Nu är det bara ett fönster som lyser?? –på den bild vår Corre Maria skickat till oss. Nu ser vi ju bara hälften av fönstren på domstolens byggnad. Så det kan va fler som jobbar över??

Högsta Förvaltningsdomstolen på Riddarholmen i Stockholm anno 2022-03-12 klockan 18.03

Det sannolika är väl att det är någon i det administrativa laget som jobbar vid den här tiden och har utsikten åt dessa hållen. Sannolikt har justitieråden tjänsterum med utsikt mot den vackra solnedgången över Mälaren??

Solnedgång över Mälaren sett från Riddarholmen anno 2022-03-12

I det här fallet har månen?? –fått extra stöd på en stolpe??

Inlagt 2022-04-07 08:04 | Läst 823 ggr. | Permalink
Praktfulla bilder från solnedgången. Kanske det upplysta fönstret förklaras av det är en slarver på HD som residerar där. Alla de andra är ordentliga typer som släcker när de går hem. Hälsar NL
Svar från Bob Bovin 2022-04-07 09:41
Hej,
Du vet Nisse om man jobbar i staten på en sådan här myndighet och i den administrativa enheten då glömmer man inte lyset. 😉
Ha det väl
Bob
Magnifik bild på Högsta Förvaltningsdomstolen, men det är kompetens och förmåga som avgör om det är en bra chef som man kan känna trygghet med - inte vad man har mellan benen.
Svar från Bob Bovin 2022-04-07 09:49
Hej,
Tackar. Vår Corre blir säkert glad.
De sexton justitieråden, både män och kvinnor, har imponerande CV. Undrar om det är vanligt att en myndighet lägger ut CV på nätet om sina höjdare.
Ha det väl
Bob
syntax 2022-04-07 10:13
Talar onekligen för den ledningen... :-)
Jag har varit på rättegång där. Under normal kontorstid. Stort, mycket elegant rum med cirkelformat bord. På sätt och vis avspänd stämning, men laddad under ytan. Försvarsadvokaten försökte göra en invändning som på amerikansk TV, Your honor objection! fast på svenska. Han blev mjukt men totalt nertagen av ordföranden: Vi har redan tidigare funderat på den saken och kommit fram till att vi kan göra så här.

(Det rörde ett infekterat bygglovärende i Bohuslän som trasslat sig ända till Riddarholmen. Jag var nån sorts vittne från den länsstyrelse som tidigare handlagt ärendet.)
Svar från Bob Bovin 2022-04-07 13:52
Hej Måns,
Va spännande. Du har alltså sett hur det går till där inne. Det låter proffsigt när du berättar.
Jag känner väldigt få jurister, men de är vältaliga och har ett stort minne där uppe.
Tack för din kommentar.
Ha det väl
Bob



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?

Lägg till

Tidigare blogginlägg