UNDER FOCUS

SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#4112. Tre varma?? –sedda genom Leica linserna!!

Fler bilder från gårdagens fotoflanerande med Leitz Summilux 50/1.4 objektivet?? I den lilla akademiska bondbyn i syd är ”tre varma” ett begrepp som många känner till??

Om magen börjar kurra på förmiddagen?? –så finns det en bra möjlighet att finna en lösning på det problemet?? –genom att besöka Holmgrens charkuterier  i Saluhallen och köpa tre knakar?? –genom att beställa ”tre varma” hos expediten?? Jo, knakarna är varma från fabriken i Gastelyckan. Naturligtvis kan man köpa kalla knakar också??

Seniorplåtis fick syn på vår blomsterhandlare på torget när han var på väg ut från Saluhallen med tre varma:

”Tre varma” på väg för förtäring på torget i Lund anno 2022-10-08

Det är ett nöje att plåta med Sony a7RII och Techart LM-EA7 6.0 II Auto och Summilux 50/1.4 med full glugg . Så det var klart att det måste bli ett porträtt på en knake ätare!!

En varm knake smakar bra en kall morgon i Lund anno 2022-10-08

 Lägg märke till den finna bokeh som det här objektivet har. Det här är ett bra porträtt objektiv??

Inlagt 2022-10-10 07:24 | Läst 1452 ggr. | Permalink
Tur att du hade med en knake på bild för jag hade inte en aning om vad det var. Inte vanliga varmkorvar med andra ord?
Hälsningar Lena
Svar från Bob Bovin 2022-10-10 08:44
Hej Lena,
Jag förstår att detta är okända fenomen i Upsala trakten. Knake är ett gammalt recept och troligen delvis hemligt. Det är en variant av knackwurst.
Den är mycket omtyckt av alla generationer i Lund.
Min far, som var styckmästare, skulle aldrig äta den. Han åt inte korv.
Ha det väl
Bob
Ähm... Att påminna en gammal Lundensare i förskingringen om denna oåtkomliga läckerhet!

Endast en bunt fina bilder med ett klassiskt Summilux kan få en att förlåta något sådant.... Hoppas du fick ett par varma själv!
Svar från Bob Bovin 2022-10-10 08:48
Hej Per,
Jag förstår att du vet vad det är. Har man bott i Lund kan man inte undvika det.
Det händer att det blir en knake då och då.
Ha en fin vecka
Bob
Mycket fint! Och så gillar jag knacke! Förresten, min mor var också styckmästare! Hon åt inte heller korv!
Mvh Wolfgang
Svar från Bob Bovin 2022-10-10 12:16
Hej Wolfgang
Tackar.
Den korven kan smaka då och då.
Jo, far sa att han var kritisk mot korv då man inte visste vad som fanns i den. Idag är nog reglerna för innehållet reglerade?
Ha en fin dag
Bob
Fint porträtt, knacke var okänt för mig också.
Undrar om styckmästarna visste vad korven innehöll då de inte ville äta den ;-)

Mvh Bengt
Svar från Bob Bovin 2022-10-10 12:20
Hej,
Tack.
Jo, på den tiden visste de nog det. Korvtillverkningen blev ju gjord i fabriker till stor del efter första världskriget. Tidigare var det ju mest gjort i lantbruken.
Ha det väl
Bob
Hej Bob.
Dejligt portræt af en glad mand.
På dansk hedder den "knækpølse", fordi den skal sige/give et lille knæk, når man bider i den.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
PS: Det er en tyk bayersk pølse, lavet af presset og røget hakket kød tilsat krydderier.
Svar från Bob Bovin 2022-10-10 19:46
Hej Erik,
Tackar.
Det är verkligen likartade namn på den korven.
Det är väl kryddningen som är hemlig för de lokala varianterna av korven.
Kul att den låter.
Ha det väl
Bob
Fina bilder där, jag känner igen bildkvalite´n från min Sony :-) Hälsningar/ Björn
Svar från Bob Bovin 2022-10-10 21:52
Hej,
Det riktigt, Sony gör ju nästan alla sensorer på marknaden. Med en gammal Leica glugg fungerar det acceptabelt.
Ha det väl
Bob
Knake är gott, varm med kaffe, senap och en bit mörkt bröd..Men det går även lika bra med
Melle eller WP om inte bättre.
Slagsida på mustachen ;))
HaD/Gunte..
Svar från Bob Bovin 2022-10-11 11:55
Hej,
Justerar aldrig en väns utseende inför ett porträtt.
Dokument du vet.
Ha det väl
Bob



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver

Lägg till

Tidigare blogginlägg