UNDER FOCUS

SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#4148. Bästa bilden i höst?? –å så är det visningsförbud i ”original”

Det kan låta konstigt?? –men har man principer så kan det bli så?? Vi publicerar inte barn, kända eller okänd, utan barnets medgivande?? –å inte heller människor på marginalen??

Människor, som kan identifieras på bilden, och som har det svårt och är utsatta i samhället plåtar vi inte alls.

Även om barnets föräldrar tillåter publicering i bloggen här på FS så undviker vi det. Det betyder att vi för närvarnade inte visar våra egna barnbarn!! –utom kanske i något sportsammanhang.

Så där sitter seniorplåtis å vilar benen på stadens torg. Han matar inte duvorna?? --utan har kameran i beredskap i handen. En familj med en flicka kommer närmare och plötsligt springer flickan efter en duva och rakt mot gubben?? Han hinner instinktivt ta en bild. Flickan kallas vidare av mamman och gubben förstod att det blev en fin bild??

Nu slog principerna in och assistent Ninni och Corren Maria i Gamla stan avrådde att publicera?? Corren föreslog suddat ansikte?? Det väckte tanken att vårt gamla PS 5 har en funktion ”Filter” med konstnärliga effekter?? Även om vi aldrig använt det så var det värt att pröva för att avidentifiera flickan??

Ung flicka som jagar en duva i Lund anno 2022-11-12

Inlagt 2022-11-14 07:45 | Läst 920 ggr. | Permalink
Jag tycker att bilden blev rätt kul - dekorativ.
Sedan begriper jag inte mycket av det andra. Är det rådande bestämmelser som gäller, eller folks egotrippade attityder? En bild på ett barn som inte visar något negativt - snarare tvärt om, publicerar åtminstone jag saklöst.
Svar från Bob Bovin 2022-11-14 11:08
Hej,
Det skulle jag också vilja göra. Men det är en rent personlig princip,.
Med dagens knasiga värld med bildstölder och förvanskningar vill jag inte utsätta barn för den risken.
Ha en fin vecka
Bob
syntax 2022-11-14 11:15
Det ligger ju tyvärr en hel del i den saken. Ändå betyder ju det att någon annan gör sig skyldig till en eventuellt kränkande publicering. Är jag skyldig att förutse att någon annan beter sig klandervärt eller brottsligt, när mitt material inte innehåller något sådant?
Jag får nog fundera lite vidare i den saken...
Vi lever i en komplicerad värld där du med modern teknik kunde kringgå hindren. Helt o.k. bild.
Svar från Bob Bovin 2022-11-14 22:28
Hej Stefan,
Tack för att du gillade bilden. Verkligheten var ett snäpp bättre.
Ha det väl
Bob
Hej Bob.
Jag är helt på samma sida som du. Jag visar bara mina barnbarn i begränsad omfattning och endast när jag har tillstånd. Tyvärr är det så det har blivit nu för tiden eftersom vi ställer ut dem på nettet. Det finns några skumma typer här som kan kopiera våra bilder och använda dem i några fel sammanhang. Man kan inte ladda ner dem här från bloggen, men man kan från våra album !!!
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Bob Bovin 2022-11-15 21:51
Hej Erik,
Man får vara försiktig i dessa dagar.
Man kan hålla nere upplösningen i bilderna, som försiktighet.
Ha det väl
Bob



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver

Lägg till

Tidigare blogginlägg