UNDER FOCUS

SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#4155. Kungliga dramaten på väg till Munkis

Redaktionen i den lilla akademiska bondbyn i syd har fått spännande bilder av vår korrespondent Maria i den stora byn i norr?? Vi har valt att visa en förunderlig bild här i fotosidan??

Vanligtvis skriver vi förklarande text?? –men vi väljer att inte skriva något idag. Vi låter betraktarna att skapa sin egen tanke kring bilden:

Gamla stan anno 2022-11-19

Inlagt 2022-11-21 07:47 | Läst 686 ggr. | Permalink
Gomorron,
En mycket praktisk sak. Har två stycken utan väskan. En i husvagnen, som agerar transportfordon för toakasseten.
Samt en (oxå utan väska) för att transportera blixtar/stativ/kamera när man "on location". Mycket smidigt och väger inget samt tar liten plats när den inte används.
//Conny
Ja, det var en förbluffande likhet, förstärkt av den kungliga purpurmanteln till kappa... Det är väl jeansen och skorna, som något avviker, liksom det dramatiska fordonet.

Men, Leicafotograf var hon!
Hej alla fotokompisar på FS,
Jag börjar förstå att det var väldigt få om inga som inte fattade min rubrik till den här bloggen. Som tips anger jag den här länken

https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Prinsessan_Christina,_fru_Magnuson#/media/Fil%3APrinsessan_Christina_in_2018.jpg

Många är kanske motståndare till denna typ av blogg och vill avstå därför.

Ha en fin vintervecka
Bob
elgenper 2022-11-21 20:08
Ajdå... Henne kände jag icke igen; tyckte damen var osannolikt lik the late queen Elizabeth. Klart bomskott...
Jo, jag fattade delvis, nämligen att vagnen kallas ju för "dra maten"! Jag kände inte igen henne, men trodde att bilden hade fotograferats utanför Kungliga Dramaten, teatern alltså ;-), vilket ju hade varit extra roligt! Men vad betyder "Munkis"? Är det stockholmsslang? Mvh Wolfgang
Svar från Bob Bovin 2022-11-22 18:27
Hej Wolfgang
Förlåt för att vara så otydlig med texten.
Det unika med bilden är, tror jag, att Kungens yngsta syster, prinsessan Christina, går och handlar i Munkbrohallen i Gamla stan på egen hand. Jag tror inte att det skulle ske i något annat land i världen. Hon ses ofta i Gamla stan vallande sin hund och många hälsar på henne. Hon bor i ett hus nära slottet.
Ha en fin vecka
Bob
Efter att ha läst kommentarerna förstår jag att det inte är den person som jag trodde att det var d v s H K M Queen Elizabeth, som efter att ha fingerat sin egen död på ett snillrikt vis vandrar runt å huvudstadens gator för söka en lösa en frågeställning som hon brottats med under mer än ett halvsekel - Är Jergel Puckel och Quasimodo egentligen en samma person? Och här lunkar hon runt i djupa tankar med sin dramaten full med manuskript, anteckningar, kartor och en stor lökkorv utifall hungern skulle påkalla sin uppmärksamhet.

Hälsningar Jörgen
Svar från Bob Bovin 2022-11-22 21:50
Hej,
Det blir ju en fin start på en roman.
Tänk om man hade fattat den kraften fanns i bilden.
Ha det gott
Bob



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver

Lägg till

Tidigare blogginlägg