UNDER FOCUS

SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#4166. Blåljus fotograf??

Så har man då blivit blåljus fotograf?? –det har blivit vanligare de senaste årtiondena?? Tidningarna har allt färre anställda fotografer?? Å då måste de hitta brödföda på något sätt??

Den kanske mest kända blåljusfotografen är Patrick Persson i Malmö?? –han startade PPPress.se och har varit verksam i 40 år. Han började på moppe och idag är han nog den mest välutrustade?? Du kan se hans hemsida här.

Den kanske första och mest kända blåljusfotografen måste varit Usher Fellig?? Det är väl få som mins vem det var?? –men om vi nämner Weegee så vet många vem han är och hans bilder från New York. Det har kommit många böcker om honom och finns även på svenska antikvariat.

En och annan tycker nog inte att blåljusfotografer är så viktiga?? –men där håller jag inte med. De visar hur läget är i samhället dag för dag och förr täckte lokalpressen detta dagligen?? Nyhetsutbudet är idag annorlunda och därför är dessa fotografer en viktig del i det fria ”ordet” (=bilder och text) fastställd i grundlagen.

Seniorplåtis vågar nästan inte gå ut när det är mörkt och har därför övergått till att vara en blåljus fotograf??

Inlagt 2022-12-02 07:53 | Läst 558 ggr. | Permalink
Den här sortens blåljusfotografering gillar jag. Och tröttnar man på den kan man alltid övergå till rödljusfotografering.
Svar från Bob Bovin 2022-12-02 20:22
Hej,
Visst röd är en härlig färg och lyser upp det mesta.
Ha det väl
Bob
Jodå, lite blåljusfoto i mörkret på första sidan i lokaltidningen gör sig fint, gärna taget på lagom håll. Färgade lampor i mörkret är lockande för ögat.
Svar från Bob Bovin 2022-12-02 20:25
Hej,
Jag tror också att den bildtypen är populär. Man ser att TV tar upp den ibland.
Nu får jag snart nog av julljus lampor.
Ha det väl
Bob



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver

Lägg till

Tidigare blogginlägg