UNDER FOCUS

SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#4197. Den urbana ”smältdegeln” i vår by

Det är trevligt att bo i den akademiska bondbyn?? –dagens universitet i vårt land har studenter från nästan alla länder i världen. Vårt universitet har flest studenter och de dominerar folklivet här??

När seniorplåtis strosar omkring så blir det en blandning av människor på bild??

Universitetsstadens blandning av människor från hela världen anno 2022-12-21

Inlagt 2023-01-02 06:59 | Läst 544 ggr. | Permalink
Tittade med behållning på bilderna!

Jag bodde ett år i Lund och trivdes bra. Jobbade på arkitektkontor, vi ritade Norra Fäladen, men området byggdes ut tvärtemot det vi föreslagit. Då var det huvudsakligen inhemsk rekrytering till universitetet, nu blandat på det sättet men jag skulle tro att nu liksom då finns oftast studietradition i hemmet.
Svar från Bob Bovin 2023-01-02 14:43
Hej Måns,
Vi bodde under 70-talet på Norra Fäladen och trivdes bra där.
Idag är det en stor skillnad vad gäller inslaget av utländska studenter. Jag tror att det är mycket berikande för alla. Lärarna får undervisa på engelska och i de högre kurserna och på doktorandnivå märkas det ändå mer.
Kanske vi kommer att gå mot samma bild som i USA med en dominans av gäster och invandrande elever på de finaste universiteten och kurserna. Där ser man tydligt var studiemotivation är starkast.
Ha dagen
Bob
Hej Bob.
Længe leve diversiteten og godt fanget her.
Med mange venlige hilsener og Godt Nytår.
//ERIK//.
Svar från Bob Bovin 2023-01-02 14:45
Hej Erik,
Du har säkert samma bild i din stad. Jag håller helt säkert med dig.
Gott Nytt År till dig också.
Bob
Kul bilder.
Påminner mig om det enkla förhållandet att man inte kan vara rasist. Det finns inga olika mänskliga raser. Vi är Homo Sapiens hela bunten! Bara lätta färg och formvariationer.
Skall man nu nödvändigtvis vara rasist, så får man försöka skrämma upp någon Neranderertalare eller Homo Erctus ur marken - i avsikt att trakassera... :-)
Svar från Bob Bovin 2023-01-02 14:55
Hej,
Det är jag också helt övertygad om. Vi är en produkt av våra föräldrars gener och vår uppväxt miljö. Det spännande är ju att årets Nobelpristagare visade att vi har en hel del av Neandertalare i oss också. En del religioner har nog svårt att förklara det.
Ha dagen
Bob
syntax 2023-01-02 15:18
Ja du - sedan 1700-talet har religionen regelbunden hamnat i predikament och fått svårt att förklara. Då ändrar man bara position, och låtsas som om det regnar. Så får man väl göra även nu.

Flyttfirman; Gud & Son. Co,. Ltd.
Innan pension så körde jag 'SL-buss' i nästan 9 år, de första 2 åren på Eriksbergsgaraget i Alby (Botkyrka). Där var vi 52 nationaliteter som körde trafiken där.. Någon 'dålig' arbetskamrat träffade jag aldrig, tvärtom! Riktigt bra arbetskamrater! Har bara positiva minnen av mångfalden, däremot fanns det ungdom i befolkningen där som var lätt att förstå att det troligen skulle gå illa för, det kunde man ana om man körde kvällar eller nätter, och det ser man ju numera när det eskalerat med skjutningar och sprängningar.. Jag är inte förvånad tyvärr!
Hälsn!
Svar från Bob Bovin 2023-01-02 21:53
Hej Jan,
Tack för den målande kommentaren. Det kan vara riktigt underhållande att höra synpunkter från olika håll.
Ha en fin kväll
Bob



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver

Lägg till

Tidigare blogginlägg