UNDER FOCUS

SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#4315. Mötas?? –tror inte det??

Klyftorna i det här landet blir bara bredare och bredare?? –inte bara mellan generationerna?? –utan också mellan socialgrupperna?? –och etablissemanget och de marginaliserade??

I landet utom sig är nog ålderssegregationen den tydligaste?? –ungdomen är ju vår framtid och kanske är det därför naturligt att de tar så stor plats i det sociala spelet?? Det leder också till att de har en avsevärd ekonomisk makt?? –men ger det samtidigt en styrande politisk makt?? Nä troligen är det inte så??

Betänk den oro som ungdomarna känner angående förändringarna i naturen på vårt jordklot?? Hur svårt har inte makthavande äldre generationer att acceptera detta och det ansvar de har för detta?? –och än mindre göra några förändringar till det bättre fort nog??

Ungdom på väg mot en osäker framtid i Lund anno 2023-04-26

Varför kan inte genrationerna mötas och samverka i förändringar för en bättre livsmiljö på jorden??

Klyftorna är breda även i Lund anno 2023-04-26

Inlagt 2023-04-30 07:04 | Läst 1027 ggr. | Permalink
Sedan kan man ju tänka sig att det är dom som har skapa klimatångesten, som har hetsat fram den, som skall ta ansvaret för saken. Men kraxande kråkor tar sällan ansvar:

https://www.fotosidan.se/blogs/syntax/vargen-kommer-4.htm
Svar från Bob Bovin 2023-04-30 11:39
Hej Peter,
Vi har ju lite olika syn på detta. Men de enda som väl gör något med kraft är ju industrin som ser att de kommer att tjäna på en mer miljövänlig riktning. Men även politiker som inser faran försöker ju göra något. Men med nuvarande makt blir det svårt.

Din sista mening är jag tveksam till. Kråkfåglarna lär ju vara de mest begåvade enligt forskning vid landets största universitet. Jag tror att kråkorna tar ansvar i sitt revir.
Ha en fin sista April
Bob
syntax 2023-04-30 11:58
Där har du en poäng om kråkfåglarna - men om jag nu skulle välja olyckskorpar istället... :-)
Ja, visst är det både sorgligt och konstigt.. Allt för många oftast 'äldre äldre' män verkar göra allt för att hålla fast vid 'gamla sanningar' och kunskap, och göra allt för att vaska fram 'alternativa fakta' för att styrka dessa ofta gamla sanningar, tror det vilar nån slags 'grandiositet' över dom, troligen mycket narcissism där dessutom.. Säkert finns det en del 'skuld' också nu när man inser hur det moderna samhället också har ställt till det genom de tidigare åren, och troligen är det för sent att vända på detta nu.. Senast det var 3° varmare 'generellt' på jorden var för 3 miljoner år sen.. Vi är tydligen redan nu uppe i 1,2° varmare.. Och 'man' försöker hålla ner det till att stanna under 1,5° med alla växthusgassänkande åtgärder man nu försöker implementera, vilket troligen inte går.. Och med detta ev. misslyckande så hamnar vi troligen på 3° varmare vid nästa sekelskifte med allt vad det innebär, och som ju märks redan nu! Hälsn!
Svar från Bob Bovin 2023-04-30 11:50
Hej,
Det kommer att bli mycket svårt att vända skutan. Huvudsakligen på grund av kortsiktiga planer i politiken.
Forskningsresultat har ofta mycket svårt att nå ut till politiker. Det finns flera skäl till detta, men de skall vi inte ta upp här.
Ha en fin dag
Bob
syntax 2023-04-30 11:55
Jaha du Jan... :-)
Det är väl närmast jag och Björn Thundal som skall känna oss träffade i din klassning av "äldre, grandiosa, och narcissistiska män".
Jag säger som Björn tidigare har svarat dig; tänk om du skulle komma med något eget - istället för att syssla med personangrepp på andra.

Det här med väder och klimat är ett omfattande område som faktiskt kräver lite mera än att läsa dagstidningar och titta på TV. Jag har ett tag haft en blogg på lut i saken, men jag tror att jag publicerar den nu - så får du något att bita i - och ondgöra dig om gamla sanningar och alternativa fakta.
Vet du Jan - det finns inga gamla sanningar, det finns bara sanningar. Det finns inte heller alternativa fakta, det finns bara fakta. Det tänkte jag bjuda på.
Glempis 2023-04-30 20:17
Jaha du Jan... Jag kan väl bara hålla med dig, visst är de grandiosa tröttsamma... Angående att komma med något eget kan jag väl tycka att man inte behöver komma med så mycket eget när nästan alla av världens ledare och forskare är eniga om att vi påverkar klimatet... Däremot blir det ju lite eget att sitta på sin kammare och knåpa ihop lite hemmasnickrade teorier.
syntax 2023-04-30 22:08
Jag tycker inte att personangrepp hör hemma här på FS. Vad tycker Jan och Glenn egentligen om den saken?

För min del kan jag inte heller se att jag har framfört några teorier överhuvudtaget?
Glempis 2023-05-01 09:10
Tja Peter, det är ju inte så längesedan du kallade mig "posör" när jag kommenterade ett inlägg.... Men det kanske är bra med olika måttstockar för sig själv och andra, det kanske blir lättare att upprätthålla självbilden då....
syntax 2023-05-01 21:11
Kan jag inte erinra mig, måste vara länge sedan - men du kanske har en länk?
Om nu så skulle ha varit fallet, är ju benämningen "posör" rätt milt jämfört med "grandiosa narcissister" - som vissa äldre män påstås vara.

När du nu tydligen vill diskutera saken, så måste jag fråga dig om det där med: "...att sitta på sin kammare och knåpa ihop lite hemmasnickrade teorier." Var finns det något sådant? Är det ditt eget hittepå? Jag kan nämligen inte se att jag har framfört några teorier överhuvudtaget när jag tittar bakåt. Tala gärna om var dom teorierna finns.

Ack ja - det kanske rent av är så att dessa icke namngivna och således anonyma äldre män ÄR grandiosa i jämförelse med småfolket? Vem vet?
Glempis 2023-05-02 12:00
Peter, det verkar vara både minnet och förmågan att läsa innantill som sviktar, jag kan inte se att jag skrivit narcissism någonstans i mitt inlägg...Att det är som slår larm om klimatförändringar och inte de som står för dem är de som skapar klimatångest är väl ändå en egen teori?
Här kommer länk:https://www.fotosidan.se/blogs/manshagberg/en-polariserad-vastvarld-del-2-av.htm#comments
Sen blir det ju humor i sista meningen när du är tvungen att skriva att du faktiskt är en underbar person.
Mvh Glenn
syntax 2023-05-02 14:18
Du har fel i sak i båda fallen
Genom att hålla med Jan, delar du hans sakbeskrivning - elementärt!

Självklart har dom som står för klimatförändringar ett ansvar - i den mån det som sägs om dem är sant. Men det skall visas på ett tydligt och vetenskapligt sätt. Vi lever faktiskt i en rättsstat, och det är stora pengar inblandade.
Huvudansvaret för ångesten ligger emellertid hos dom som slår larm på ett alarmistiskt, massivt, och till stor del lögnaktigt sätt. Det är vad svenska massmedia gör. Det är massmedia som rent konkret ger de unga klimatångest, eftersom det är från massmedia dom hämtar sin information.
Är det vetenskapsmännen och deras arbete som ger klimatångest? Nej, det är alarmisterna i massmedia med sin osakliga megafonrapportering, som drabbar ungdomen. Ansvaret kommer att vila tungt när det en dag utkrävs.
Bara ett aktuellt exempel: FN:s klimatpanel har gett ut två lägesrapporter. En om värsta scenariot, och en om bästa scenariot. I press och annan nyhetsförmedling rapporteras det bara om det värsta scenariot. Mycket få personer känner överhuvudtaget till att det finns en rapport till - därför att det inte ligger i alarmisternas agenda att tala om det.
Liknande kan man beslå massmedia med på punkt, efter punkt, efter punkt.

Det här är inget som jag har snickrat fram på min kammare, det är inte ens en teoribildning - då det beskriver faktiska förhållanden på basplanet. I de länkar du presenterar ser jag inte heller någon teoribildning. Jag noterar emellertid att jag har kallat dig för posör - med viss tillfredsställelse, eftersom länken även sätter det använda ordet "posör" i sin rätta språkliga kontext.

Jag slutar här, eftersom jag inte vill ta mer av Bobs blogg i anspråk. Använd en egen blogg! Där kan du lufta dina små funderingar. Jag kommer förvisso att svara vid behov.



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg