UNDER FOCUS

SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#4329. Det glesa skyddsrummet??

Det är mycke snack om skyddsrum nu för tiden?? –de flesta är väl omoderna och används till något annat?? På Kemicentrum, jobbet i 40 år, var det en bra motionslokal?? –för personalen??

Tekniskt sett så är nog de flesta inte ändamålsenliga. Men i den akademiska bondbyn i syd har vi många ändamålsenliga skyddsrum!! Men de flesta är inte avsedda för oss som ställer till med en massa krig?? –utan de ganska fredliga flygarna i byn?? Du vet de där som faktiskt är släktingar med dinosaurierna??

Några har blivit förstärkta med juldekorationer?? –de som sitter uppe hela året?? Då bli det ett bra skyddsrum?? –mot fienden i form av duvhökar och likartade jaktrobotar??

Det glesa skyddsrummet i Lund anno 2023-05-06

Inlagt 2023-05-14 07:01 | Läst 651 ggr. | Permalink
Det ger ju ett visst skydd, men hökar är förvånande snabba i navigeringen och härdiga. Såg en gång hemma en sparv i en stor tät buske, en sparvhök slog den rakt genom alla grenarna, snabbare än ögat kunde uppfatta. Ungefär 2 meter framför mig utanför fönstret.
Svar från Bob Bovin 2023-05-14 18:46
Hej Stefan,
Jag har aldrig sett jaktögonblicket, men såg när duvhök tog en gräsand i Bergslagen. Det gick snabbt i öppen terräng. Men lite klurigt måste det bli med grenar och sladdar och snart blad i vägen.
Tack för din kunniga kommentar.
Ha en fin vecka
Bob
Tittade efter närmaste skyddsrum på någon karta och vi hade typ inget. Närmaste var någon mil bort och med alldeles för få platser för att klara alla boende i gränskommunerna, hade man gjort en övning på detta så hade det blivit en total kaos där man hade fått åka runt i timmar för att kunna få plats i något rum, tänk då när några hundra tusen personer ska göra samma sak, att bara hitta en parkeringsplats är ju idag totalt hopplöst kan tänka mig att det är ännu svårare runt ett skyddsrum. Nä man får nog tilldela boende en plats att åka där det finns plats och kanske ordna upphämtningsplatser på kringorterna
Svar från Bob Bovin 2023-05-14 18:51
Hej Peter,
Du är nog inte ensam om att undra var mitt skyddsrum är. Det blir en jätteuppgift att organisera det problemet.
Men om man skall va stygg så sopas det nog under mattan, som många andra gigantiska problem.
Ha en bra vecka
Bob



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver

Lägg till

Tidigare blogginlägg