UNDER FOCUS

SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#4373. Proppen har gått ur?? –vi bara väller ut??

Tidningsrubrikerna bekräftar resebranschens siffror?? –vi vill kompensera med upplevelser vi saknade under covid pandemins isolering?? Ut och flyg och sola i syd?? Lev igen som förut??

Vi har glömt behovet att skära ner på att bränna fossila bränslen?? Vi måste ju få ha semester som förr i tiden?? Vi är ju ett så litet land att vårt levende som förr har ingen global betydelse?? Så säger ett stort parti som har rodret i landet utom sig.

Så det är bara att packa väskorna och flyga ut i världen??

Dra ut i världen som vanligt från Lund anno 2023-06-04

Inlagt 2023-06-27 06:53 | Läst 675 ggr. | Permalink
Jag läste också det här! Det verkar som många inte riktigt tror på att vi e på väg in i en klimatförändring! Eller man kör så länge det går! Eller kanske tänker, om det nu är så att vi ändå är på väg mot ett ändrat klimat, så får våra barn fixa det när det kommer!
/B
Svar från Bob Bovin 2023-06-27 11:55
Hej Bengt,
Vi lever i själviskhetens tidevarv. Var och en vet bäst vad som är bäst just nu. Ingen bär ansvar för någonting. Inte ens de vi valt politiskt.Delegation är ordet.
Ha en fin vecka
Bob
Vi är likadana som ryssarna. De förtränger dock både klimatet och kriget mot Ukraina. Hörde en Moskvabo på radion. Allt är lugnt, bara jag får min semester i Moldavien så är allt normalt.

Även mitt klimatavtryck överstiger min andel.
Svar från Bob Bovin 2023-06-27 12:10
Hej,
En liten skillnad kan jag tycka. Vi gör det frivilligt. Ryssen förväntas göra det av makten.
Jag vet inte ens hur man mäter sitt avtryck. Men numera skitar jag inte ner som jag gjorde under min yrkestid. Frekvent flygande inrikes som utrikes. Så tyvärr förstod man inte bättre, men det är ingen ursäkt.
Ha en bra vecka
Bob
Ja, det är märkligt det här! Jag tycker det är för varmt nu när det ofta är över + 25°, ändå så reser i stort sett alla till ännu varmare ställen.. Tror mitt pass gick ut för 10 år sen, och har inga planer på att förnya det men det kanske ändå händer nån gång.. Råd har jag men det lockar inte! Tror att många helt enkelt har 'för mycket' pengar över när de vanliga räkningarna är betalda, och vet inte då vad dom ska göra med dessa 'stålars'.. Det enklaste är väl då att göra om dom till CO2 via att flyga mycket eller/och åka mycket bil.. Innan pandemin så reste 'svensken' 6 gånger mer än 'medelresenären' på jorden.. tror jag kanske har sett 4 gånger mer än 'medelresenären' numera, men det kanske är på väg uppåt återigen.. Det är ofta 'slående' när folk vinner större summor på 'triss' i TV4 och får frågan vad dom ska göra med pengarna? Resa svarar de flesta.. Spy ut CO2 kan dom ju lika gärna svara, även om några få kanske väljer att ta tåget.. Hälsn!
Svar från Bob Bovin 2023-06-27 12:39
Hej,
Fråga är om de som har pengar kan ställa om sitt beteende. Det kommer troligen fortsätta att åka långt. Att resa är en statussymbol av högt värde. Märkligt nog för en lugn stund i en suga i skogen vilar ju sinnet.
Det moderna människan är en produkt av sin tid.

Ha en fin vecka
Bob
Jag som precis har varit ute och rest (med flyg, tåg och bil) får väl skämmas då. Min familj, förutom sambon, bor i Texas och London. Texasborna träffar vi i genomsnitt en gång per år. Londonborna två, vi åker en gång var. De svenskar som reser på utlandssemester i sommar, och inte har en månadsinkomst långt över genomsnittet, kommer att upptäcka att det är väldigt dyrt. Restaurangbesök, hyrbil, tunnelbana eller tågbiljetter (!), inträden till sevärdheter svider. Kommer man däremot från USA till Europa, vi träffade fler än bara släkten i London, tycker man att det är billigt i såväl Rom som Paris och London tyckte man hade OK priser. Många svenskar kommer at gå gruvligt back på sin utlandsresa i sommar och det kanske minskar vårt resande på sikt. Men i USA reser man med flyg (främst inrikes) 10 ggr mer än något annat land i världen och de kommer nog inte att ändras i brådrasket.
Hälsningar Lena
Svar från Bob Bovin 2023-06-27 20:12
Hej Lena,
Tack för din kommentar. Familjer idag kan verkligen vara spridda över klotet, som du är ett exempel på. Då är det verkligen bra att flyget finns. Dessutom kan många var helt eller delvis arbetande var som helt. För vårt lilla land är det kanske särskilt viktigt.
Viss konferens verksamhet kanske kan drivas över nätet. I alla fall samarbete.

Ha en fin vecka
Bob
Hej Bob.
Intressanta tankar. Människominnet är ju kort när det kommer till kritan och det blir allvarligt.
Det är lätt för mig att putsa glorian. Jag orkar inte resa längre.
Som vanligt går text och bild bra ihop.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Bob Bovin 2023-06-27 20:21
Hej Erik,
Du har rätt i att det kan va jobbigt att resa mycket på äldre dagar.
Vi har heller inte varit utanför landet sedan 2011. Å andra sidan har vi bränt nog med bränsle.
Ha en fin kväll
Bob



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg