UNDER FOCUS

SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#4409. Ingen långbänk i tryckeri

Hemlighuset på torget?? --vad är det för något?? Är det en filial till konsthallen?? Byter man tema där inne och har vernissager?? Kan det vara ett elegant tryckeri för litografier??

Det tycks inte finnas någon dörr?? –bara elegant stiliserade fotografier på en grön bakgrund?? –skyddad av glas?? Graffiti konstnärer kan glömma att ställa ut här??

Hemliga huset på Mårtenstorget i Lund anno 2023-07-15

Men efter en del letande kunde en solid metall ”dörr” yta, utan handtag, möjligen tolkas som en dörr?? Men hur skulle konstintresserade kunna komma in och studera och njuta av stunden där inne??

Efter ett letande upptäcker man en liten smal metallplatta med instruktioner om hur man skall besöker den lilla konsthallen?? Överst på skylten framgår att man bara kan besöka en och en?? Konsten kunde vara ur funktion?? –vilket tyder på en typ av ”mobil art”?? Förbryllande nog sker en rengöring av huset efter besök?? ..vilket ju är bra?? --för då får man gå in med skor på sig??

Längst ner på skylten ges varnande instruktioner?? När besökaren väl kommit in så stängs dörren automatiskt?? Det kan ju uppfattas som skrämmande?? –då det inte framgår om man kan öppna dörren inifrån?? För det står att dörren öppnas automatiskt efter 20 minuter?? Det är ju en ganska lång tid för en så liten utställning??

Men nu ser man för första gången ordet ”toalett”?? --vilket genast antyder att detta är ett tryckeri?? Ett konsttryckeri, förstår man mera  explicit?? –som automatiskt rengör från trycksvärta?? – och därmed förstör konstverket?? Några längre njutningar och beskådande av konstverket förhindras av att dörren låses upp efter 20 minuter!!

Besöksinstruktioner för hemlighuset i Lund anno 2023

Inlagt 2023-08-02 07:13 | Läst 758 ggr. | Permalink
Hej Bob.
Det blev dagens blogtekst 😅
Hav en god dag.
Mvh. Erik.
Svar från Bob Bovin 2023-08-02 19:00
Hej Erik,
Kul att du gillade texten. Hoppas den gick fram på dansk.
Ha det gott
Bob
Så roligt! Låses upp automatiskt efter 20 minuter! Får hoppas ingen sitter så länge! 😊
Ha en bra dag!
Svar från Bob Bovin 2023-08-02 19:03
Hej,
Det blir ju inget flott hotell, när man bara får vara ifred 20 minuter. Å andra sidan en power nap är ok.
Ha det så gott
Bob



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?

Lägg till

Tidigare blogginlägg