UNDER FOCUS

SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#4422. Landet utom sig?? –med en bild!!

Vår eminenta corre Maria har sänt oss en bild från Gamla stan som summerar rikets tillstånd?? Laglöshet, oordning, hänsynslöshet, avsaknad solidaritet och egendomsförstöring??

Är det någon som gör något åt det?? Ja, man undrar ju vad de håller på med i husen några stenkast bort?? Vi är trötta på partikäbbel??—vi vill ha verklig aktion i styrandet av landet utom sig?? –å vi vill ha reda på vad ni gör där bakom rykta dörrar!!

Landet utom sig i förfall till laglöshet i Gamla stan anno 2023-08-07

Inlagt 2023-08-15 07:51 | Läst 699 ggr. | Permalink
Konsekvenstänkförmåga är nog det som en del saknar i dag! Man lever för stunden liksom! ;)
/B
Svar från Bob Bovin 2023-08-15 08:52
Hej,
Trots alla utredningar så tycks det leda till beslut som inte fungerar i praktiken.
Politiker lever i 4 års stunden.
Ha en solig dag
Bob
De cyklarna är placerade lite som dominobrickor, peta omkull en....
Annars är det stor skillnad gällande respekten för egendom nu jämfört med när jag växte upp i de djupa skogarna.
Svar från Bob Bovin 2023-08-15 20:08
Hej,
Det är nog den stora skillnaden, för var man rädd om grejerna.
Inget är värt att vara rädd om, bara det egna.
Ha en bra vecka
Bob
Hej Bob och Maria.
Finns det inte vissa ställen där man ska ställe cyklarna när man är klar med uthyrningen? Det har vi i Roskilde med cykelställ. Vi kan använda en App på telefonen för att se var de kan hyras ifrån.
Ni kan skicka bilden till kommunen. Vi har ett sådant arrangemang i Roskilde – ta ett foto och ladda upp det direkt till kommunen. Det kan handla om vad som helst – hål i cykelvägarna, dåliga brunnslock, nedfallna grenar, trasiga trafikskyltar osv.
Vänliga hälsningar. Erik.
Svar från Bob Bovin 2023-08-15 20:11
Hej,
Inte vad jag vet. Man slänger bara fordonet där man stannar. Det är ju inte mitt, så får någon nästa ta hand om den.
Kommunen har inte tid å ta hand om klagomål i vårt land. Ingen har ansvar.
Ha det gott
Bob
Fredrikpersson 2023-08-15 21:28
På det sätt som Erik beskriver fungerar det även i Stockholm. Efter att kommunen ändrat reglerna får lånecyklar av den typ vi ser på bilden bara parkeras på bestämda, avgränsade områden. Om man parkerar cykeln utanför dessa områden får man som användare betala en tilläggsavgift. Man måste fotografera cykeln och skicka bilden till det uthyrande bolaget innan man får avsluta sin hyra av cykeln för att visa att man parkerat den rätt. Platsen som fotograferats här i bloggen är en designerad parkeringsplats för cyklarna. Att några cyklar har vält tycks bero på blåsten och dominoeffekten.

Jag är ingen direkt vän av hyrcyklar av den här typen men faktum är att sedan Stockholms stad begränsat infört restriktioner kring parkering med mera så stör cyklarna och elsparkscyklarna gående och andra trafikanter avsevärt mindre än tidigare.



/F
ztenlund 2023-08-16 12:29
@Fredrik
Cyklarna står mitt i busshållplatsen (skylten är precis utanför bild till höger)... Med tanke på antalet lär det vara uthyrarens utkörare som har dumpat dem där.
Fredrikpersson 2023-08-16 14:04
Hej Martin,

Jag använde just "ridemovi":s cyklar (inte elsparkcykeln!) en gång nyligen och gick nu in deras app och såg att precis denna plats var utmärkt som parkeringsplats för cyklarna. Och appen är mycket tydlig med att man inte får parkera var som helst och att felparkering leder till direkt debitering av extraavgift.. Och ansamlingen av cyklar tyder ju på att det är just så. Mot den bakgrunden framstod ord som "laglöshet, oordning och hänsynslöshet" som lite väl populistiska i mina ögon. Men jag håller såklart med om att en uppställningsplats nära en busshållplats är olämplig.

/F
ztenlund 2023-08-17 13:08
Jag förstår inte riktigt varför du försvarar detta? Att cyklarna står mitt på busshållplatsen är uppenbart, utan att ens ha varit på platsen med tanke på vita plattor, gulmålad kantsten och den röda igjutningen i gatan som används för att asfalten inte ska "ge sig" av bussarnas tyngd, oavsett vad någon app säger. Dessutom lär det, som sagt, vara bolaget som tillhandahåller dem som har ställt i vart fall majoriteten av dem där. Så här såg hållplatsen ut igår kväll (snabb mobilbild): https://martinstenlund.se/files/temp/20230816_204806.jpg

Jag står på ungefär på brunnslocket närmast i bilden i Bobs inlägg ovan. Tycker du fortfarande att det är en rimlig parkering som inte ska kritiseras? Möjligen tycker din karta (app) som inte stämmer med verkligheten egentligen att man ska parkera cykeln vid stolparna, där det i min bild står lite cyklar. De är till för att låsa fast privata cyklar i.
Fredrikpersson 2023-08-17 22:52
Martin,

Poängen med mitt första inlägg var att cyklarna var placerade enligt instruktioner i den app som de som lånar cyklarna, eller bolagets personal, använder. I skenet av det så tycker jag att beskrivningen i bloggen (”laglöshet, oordning, hänsynslöshet”) inte beskriver cykelanvändarnas uppförande på ett riktigt sätt. Om man parkerar enligt instruktion så har jag svårt att kalla någon för laglös eller hänsynslös. Om de orden nu överhuvudtaget är applicerbara på dåligt parkerade cyklar i en storstad. För min del sparar jag dem nog till lite grövre förseelser.

Men, som jag också skrev, så tycker jag inte att det är lämpligt att ha en uppställningsplats för cyklar vid en busshållplats. Det är uppenbart korkat men jag skrev ut det just för att inte missförstås.

Jag inser att du är mycket engagerad i denna fråga eftersom du gör dig besväret att ta dig till platsen och ta bilder, och det är imponerande.

Därmed vill jag avsluta diskussionen och be Bob om överseende med kidnappningen av hans blogg.
ztenlund 2023-08-18 10:20
Nu gick det inte riktigt till på det sätt du påstår, utan att ha någon aning om vad jag gjorde där. Sanningen är att jag tog en promenad på runt en mil och bl a gick förbi hållplatsen när jag gick ut på Riddarholmen.
Dominoeffekt! 😊
Ha det gott!
Svar från Bob Bovin 2023-08-15 20:12
Hej,
Kan det vara avsiktligt tro.
Ha det gott
Bob



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver

Lägg till

Tidigare blogginlägg