UNDER FOCUS

SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#4578. Har vi en påver tillvaro?? –i landet utom sig

När Lars Tunbjörks bok Landet utom sig kom ut gav han en ny syn på vårt land. Bilderna gav en humoristisk och delvis kärleksfull beskrivning?? Några bilder gav en påver känsla??

Tunbjörks bok väckte en ny syn på Svedala?? –även internationellt?? Boken har blivit en klassiker och jämförs ofta med Magnum fotografen Martin Parrs böcker om England.

Seniorplåtis blev helt tagen av bokens beskrivning av hur vi lever här. Tunbjörk var redan före boken kom ut en erkänt skicklig pressfotograf med mycket humor i sina bilder?? Likafullt finns det vissa bilder som antyder att vi lever i en ganska påver kommersiell vardagslunk?? –som kan se mycket tråkig ut på bild?? –om inte med en grad av ironisk ton??

Det här byggdes upp även i juniorplåtis levende med sina föräldrar?? Vart vi än åkte i vårt land så nog skulle vi in på Domus och handla och spana?? Var det samma som hemma??

Det är inte utan att det har blivit värre?? –de kommersiella shopping centra som finns idag är påvert skenlyxiga?? Eller när du besöker din närbutik och dagligvaruhandlar?? –vad tycker du?? –eller bryr du dig inte??

En påver entré till en närbutik i Lund anno 2024-01-13

Inlagt 2024-01-18 08:02 | Läst 516 ggr. | Permalink
Funktionellt är ordet som kom för mig.



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?

Lägg till

Tidigare blogginlägg