UNDER FOCUS

SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#4747. Den akademiska bondbyn i syd som turistort

Visste du att domkyrkan i byn är den mest besökta kyrkan i landet?? –nästan en miljon besökande?? Universitetets botaniska trädgård är vacker och avkopplande?? Sätt er där under ett träd å fika!!

Nu kan det vara mycket annat som drar hit turister, kanske inte minst närheten till kontinenten?? Klimat och landskap är också en viktig faktor??

Om man tar en tur i byn slås man av hur lugn gatubilden är??

Lund turistort i syd anno 2024-06-25

Inlagt 2024-07-05 00:00 | Läst 387 ggr. | Permalink
En gång i tiden jobbade jag på Krafts Torg, alltså bredvid domkyrkans absid. På kul testade vi en gång att gena dit från Kyrkogatan via domkyrkan. Rent fysiskt gick det, men stämningen och arkitekturen och möjligen heligheten inne i kyrkan bromsade ner stegen. Det fungerade inte att gena genom domkyrkan.
Svar från Bob Bovin 2024-07-06 22:58
Hej Måns,
Tack för häpnadsväckande forskningsresultat angående andlig kraft.
Borde publiceras i lämplig journal.
Ha det väl
Bob
Fina miljöer. Har själv turistat med familjen i Lund för en 25 år sedan. Det var dottern som läste Mårten Sandéns böcker om Petrindeckarna som utspelade sig i Lund. Vi var bl.a på det Café tror det var i närheten av domkyrkan som de två barndeckarna alltid satt på enligt böckerna. Mårten bodde då i Lund men har nu flyttat till Stockholm. Lite kul är att dottern efter en 25 år fortfarande träffar Mårten på bokmässan i Göteborg då de har haft kontakt sedan hon var en 7 år
Svar från Bob Bovin 2024-07-06 23:01
Hej Peter,
Lund har en djup och bred kulturell källa. Här möts människor från hela värden i studier.
Som du väl illustrerar
Ha det gott
Bob
Jag var i Lund för några dagar sedan tillsammans med min bror som jag hade på besök från Berlin. Det är lätt att komma till Lund med tåget från Malmö. Jag trivs i Lunds gränder och fikaställen. Domkyrkan, Kulturen och Botan är också favoriter. Fint ljus i Dina bilder! Mvh Wolfgang
Svar från Bob Bovin 2024-07-06 23:03
Hej Wolfgang
Till denna stad skall man ta sina nära och vänner.
Här kan man trivas.
Ha det gott
Bob



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver

Lägg till

Tidigare blogginlägg