UNDER FOCUS

SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#4748. Biskopens häck har vuxit till sig??

Bakom detta något frivola påstående?? –finns ingenting uppseendeväckande eller olämpligt?? –utan ett naturligt förlopp för häckars tillväxt för att skydda en egendom?? I detta fall Biskopshusets omgärdande växtlighet??

Sålänge seniorplåtis kan minnas, efter ankommandet till den akademiska bondbyn nittonhundrasextiosex, så har det funnits ett staket och senare en häck på norra baksidan av Biskopshuset. Numera bor inte biskopen i byn i detta hus utan det är en byggnad i Lunds universitets administration av möten och små konferenser.

Tillbaka till denna häck. I gamla tider för sådär femtio år sedan var denna då låga häck ett naturligt hinder för något förfriskade akademiker med gäster, från när och fjärran universitet, när de vandrade, i sen timma, från restaurang Storkällaren till sin inhysning på norra delen i byn. En kväll följde Bob sina gäster, Professorerna Bruce Hyde och Mike O’Keffee från Australien Nationell University i Canberra och Arizona State University i Phoenix. Efter vi hade gränslat staketet med bara lite besvär så myntade Bruce de bevingade orden:

                                      You have not been to Lund

                                      until you have jumped the Bishops fens 

Idag är det en tuff uppgift då häcken höjd numera kräver höjdhopp i junior-SM klass!!

Biskopens häck är nu av ansenlig höjd i Lund anno 2024-06-25

Inlagt 2024-07-06 01:42 | Läst 373 ggr. | Permalink
En fin berättelse.
Svar från Bob Bovin 2024-07-09 14:36
Hej,
Det finns mycket kul i Lund.
Ha det väl
Bob



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?

Lägg till

Tidigare blogginlägg