UNDER FOCUS
#4829. Fake krossade tomater
När en kemist kommer till dermatologen med hudutslag så rynkar läkaren på pannan?? –och tänker: hopplöst fall?? Så blir det ”pricktest” över hela ryggen med all livets eländes föreningar??
Så kommer domen att man är allergisk mot: Difenylaminer (plåsterklister, vissa kortisonsalvor), Hydrokortisoner, Tomater, Guld med mera??
Men tusan också tomater i olika former tycker man ju om?? Hur gör man då? –då får man göra en egen Dr Bobs ”fake krossade tomater”.
Så här kommer mitt recept för ungefär 400 gram :
166 gram rå skalad zucchini i bitar
96 gram rå rödbeta i små tärningar
50 gram tärnad röd papprika
85 gram småbitar av rött äpple med skal
50 gram mangobitar med sockerfritt spad + 1 msk spad, (eller färsk mangofrukt)
2 dl rött vin (eller vatten)
25 gram russin
Inga kryddor eller socker
Mixa allt i en bunke med en stark mixer.
Resultatet ser du här:
Smaskig falsk krossad tomat utan tomat
Denna ”tomatkross” skall kokas med i en Indisk vegetarisk gryta. Vi återkommer om detta i en senare blogg. Missa inte detta.
Nu väntar vi bara på Dr Bobs fake av guld. Sedan återuppstår en slumrande vetenskap... :-)
Å Du det smakade förvånande väl.
Angående guld va dä någon som hann före med mässing.
Men vem vet jag jobbade från 80-talet med små guldkluster, så små som 55 atomer och dessa kvantprickar hade andra egenskaper än guld.
Ha det gott
Bob
Hälsningar Lena
Det smakar gott. De som föredrar en något syrligare alternativ kan hålla ned de söta ingredienserna. Inga komponenter är starka isyra och då får man ta lite citron.
Jag blev förvånad.
Ha det väl
Bob
Nöden är uppfinnarnas moder sägs det.
Nej det smakar inte typisk tomat, men smaken är sympatisk. Det finns ett inslag av rödbeta och man skulle eventuellt kokt den i förväg. Men om det ingår i en gryta blir den ju kokt. Men det skulle funka på en kokt korv.
Ha det gott
Bob