UNDER FOCUS
#4830. Indisk vegetarisk gryta utan krossade tomater
Många recept på nätet använder tomater eller tomatkross?? –om du har allergi triggad av tomater får du hitta på en lösning?? I gårdagens blogg hade vi ett påhitt som ersätter tomaterna.
Vi gör då och då en indisk vegetarisk gryta med tomatkross som vi tycker smakar bra?? Den är variabel på många sätt med böner, grönsaker, rotfrukter och frukt. Här har du ett enkelt basrecept.
Ingredienser:
Kryddblandning: 1 tsk av malen spiskummin, koriander och gurkmeja (ev. något chilipulver)
Till grytan: 4 msk olivolja, 2 klyftor vitlök, 2 tsk färsk riven ingefära, 400 g kikärtor, 400 g krossade tomater (eller egen fake tomatkross, se föregående blogg), 2 skivade morötter, ett blomkålshuvud, bruten i små buketter, 400 ml kokosmjölk. Salt och vitpeppar.
Ingredienserna i grytan
Beredning:
Svetta löken och ingefäran. Tillsätt kryddorna och rör om. Tillsätt sköljda kikärtor och tomatkross (alt. Eget substitut se gårdagens blogg). Koka i minst 5 min. Tillsätt morötter och blomkol och koka i 20 minuter eller till mjuk blomkol. Häll i koksmjölken och rör om ordentligt. Tillsätt eventuellt en matsked majsena stärkelse. Koka 5 minuter. Tillsätt gröna ärtorna och låt grytan sjuda ytterligare några minuter. Salta och krydda med nymalen vitpeppar efter smak. Grytan kan sjuda svagt en bra stund innan servering. Kan frysas in till senare dagar.
Färdig indisk vegetarisk gryta
/B
Jag har ingen aning om vad verket säger. Vi har fullt upp med att få rull på tillvaron.
Ha det gott
Bob
B)
Hälsningar Lena
Det är en bra gryta som går att variera med bönor och andra rotfrukter.
Du kan nog dubbla kryddorna och ha med mer chilipulver eller riktig chilifrukter. Egna tomater vore nog topp.
Ha det gott
Bob
Vi tycker den är bra. Kanvarieras mycket.
Ha det gott
Bob