UNDER FOCUS

SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#11. US Marshal ??!!

Hur ser en sån ut?? Jag vet, jag har stått bredvid en. Han har kort stubb och sliten skjortkrage!!??

Vi tar det från början. Jag hade mellanlandat i NY och stannat över för att rekognosera ett bokprojekt jag funderat på länge. Jag kilade också in på B&H för att köpa en glugg. Det stod som spö i backen och det hade det gjort mer än ett dygn. Jag hade tänkt plåta rester som trampats ned asfalten. Jag fick glömma det, om jag inte ville bli dyngblöt. Valet va lätt och baren va öppen på New York Hotel!

New York, 2007. Canon EOS 20D, Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM.

Jag skulle vidare till Texas på kvällen och det var fortfarande veritable –rain storm-- hua. Tåg till flygplatsen, --trångt som attan för vägarna var vattenfyllda i tunnlarna ut från Manhattan. -- Planet är inställt sa man i inchecken, du är stand-by till nästa. Vid boaring-disken var det kaos. Många väntade på att få komma med och jag var 6a på listan.  Ett äldre par kom med –alla va överens, det var bra. Fullt !!!!! – sa diskens personal. Men så ------- Plötsligt dök det upp ett försenat gäng som va bokade på planet? ---- å de kom med?? trots att tiden för boarding gått ut . Vilda protester!!! Nu börja stämningen bli hätsk, hur kunde det plötsligt finnas fyra platser tomma???!. Vild palaver – då händer det ???!! En lite kortväxt, grov, grå man med liten utsliten pilotväska kommer sakta fram till disken. Han hade grå lång överrock, dyblöta sneakers, jag stod nära och kunde se att han hade en fransig skjortkrage, --lite grå i kanten. Han va kortklippt och i min ålder, alltså långt passé medelåldern. Absolut inga glasögon. Han höll fram ett lite plastkort, som ett kreditkort. Personalen reagerade snabbt, ringde planet, gjorde en kort notering och vinkade honom vidare in i planet. Jag kunde inte hålla truten!!, varför kom han med??. Gubben bredvid mig puffade mig i sidan och viskade – US Marshal!! Jag förstod det var viktigt, ingen sa ett knyst!!!!!

Jag fick ett hotellrum, på flygbolagets bekostnad, för jag var i transit. Jag var lättad, för jag ville inte åka i ett plan med en pangande US Marshal! Jag fick gratis drink i baren i stället.

Tog du inte en bild på honom, undrade kompisarna???? Ja skulle inte tro det, är det nån gång jag inte funderade på å plåta så va de då!!! Här är i stället en bild på en gullig trafikvakt??! Hon vakta vid ground zero, en vecka senare. Då va det fint väder och det blev en bok. Googla får du se, den finns gratis som e-bok på biblioteket.

Ground zero. Canon EOS 20D. Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM.

Inlagt 2011-04-14 08:04 | Läst 5852 ggr. | Permalink
Tack Alf!
Jo, livet är fullt av storries, gäller bara å komma ihåg dem?
Trevliga bilder och intressant historia. Jag gick in på lunds stadsbiblioteks hemsida och sökte på din bok, men fick inga träffar, den kanske är utlånad? ;)

Då jag googlade hamnade jag för övrigt på din hemsida. Vilka härliga bilder du har där! Gillade speciellt sportbilderna.
Svar från Bob Bovin 2011-04-14 21:16
Hej! Kul att du tyckte om min hemsida.
Märkligt nog är inte Lunds stadsbibliotek anslutna till e-bok, men Malmö är det så på länken
http://www.elib.se/library/ebook_detail.asp?id_type=ISBN&ID=919780052X&lib=64
kan du låna boken gratis.

Nästan alla bibliotek i Sverige är anslutna till e-bok kolla på
http://www.elib.se/library/ebook_detail.asp?id=919780052X&id_type=ISBN



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver

Lägg till

Tidigare blogginlägg