UNDER FOCUS

SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#82. Här va dä stängt!! –Cerrado?? –SIESTA!! –eller kampanj för tysta kameror!!

På vandring i Buenos Aires gatudjungel?? –så stod det helt klart!! –det va stängt!! No more service, just now!! –skenet var borta?? --åtminstone så länge som ”staff” intog ?? --säkert välbehövlig siesta?? Jag fick gå vidare med dammiga sneakers!! –ett inte ovanligt stadium, vid resa!!

Buenos Aires 2007. FujiFilm  Finepix F30.

Typiskt gatufoto från team Bovin?? --på resa, de skall va en skylt med!!. Observera den låga kamerapositionen?? --typisk ”no look” tagning?? --när man går förbi ett tänkbart motiv. Den lilla kameran Fuji F30 är en underskattad!! --liten kamera att ha med sig överallt. Den kan totaltystas!! --vilket gör den diskret. Jag har aldrig förstått?? --varför många elektroniska kameror skall ha ett ”exponeringsljud”?? --gäller även kameror som Olympus E-LP1 elller Leica M9. Det ska va tyst!! --när någon sover!!

 

________________________________________________________

Den 18 juli är du välkommen till min utställning, ”Livet på polarisen”, på Scandinavian Photos Galleri, Östra Förstadsgatan 44, i Malmö. Den pågår till den 27 augusti!  

Kom och se!! --KYLSLAGNA bilder på kejsarpingviner och isbjörnar!!

Kolla på mer info här: http://www.fotosidan.se/cldoc/livet-pa-polarisen-bob-bovin.htm

/Bob

_________________________________________________________

Inlagt 2011-06-21 07:11 | Läst 3431 ggr. | Permalink
Hade han ingen ringklocka, eller liten bjällra, som ni kunde väcka honom med :-)? Det gäller ju att dra in till hyra och mat även för en skoputsare ;). Kan inte en lysdiod ersätta klickljudet i de där små kamerorna? För någon indikation på exponering måste väl ändå finnas?
Svar från Bob Bovin 2011-06-21 12:23
Jo det är en bra ide, en lite ljuspunkt kunde lysa upp. Fast jag klarar mig nog utan.
Putsaren hade kanske sovklocka?



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?

Lägg till

Tidigare blogginlägg