UNDER FOCUS

SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#124. Ska du gå på Workshop?? Behövs det?? –lär man sig nått??

Workshops har blivit mer och mer populärt!! –å ä dä då nån mening att gå på en sådan?? Ja det kan det vara, om du är öppen att lära nytt!! Dessutom är det en viktig inkomstkälla för fria fotografer!!—som ger kurserna!!  Så ta chansen att deltaga i workshops och lär!! –och framför allt träffa nya bekantskaper!!

Inom de flesta former av foto kan en workshop vara mycket inspirerande!! –men det krävs att du väljer en kurs som låter dig starta från den plattform av kunskap som du har inom foto. Tag därför reda på vilka förkunskapskrav som krävs. Det är ledarens skyldighet att definiera det!!

Välj en kurs inom det område, som du kan en del i och förkovra dig. Det ger mest för pengarna. Om du är intresserad av gatufoto så välj en kurs till rimligt pris. Har du klirr i kassan så kan man välja delux, som den Peter Turnley ger snart i New York:  http://www.peterturnley.com/workshops/nyaugws.html

Men då får du lägga upp kring tio tusen, å det kan ju va å ta i, till att börja med. Inget ont om Peter Turnley han är en internationellt mycket erkänd reporter.

Jag är ingen workshoppare, utan har bara gått en workshop, och det var på 80-talet då jag lärde zonsystemet med läraren Lars Kjellberg. En kanonkurs, som gjorde att jag för första gången förstod vad exponeringsmätning innebar.

Om du är naturfotointresserad så har de flesta välrenommerade naturfotograferna workshops och det kan vara mycke givande att gå en kurs i ditt special område. Bonus är att träffa fotografer av olika ålder på kursen och lära av hur de plåtar. Vill du dra utomlands så kan jag rekommendera ”kräm de la kräm” kurser, inom landskapsfotografering, som organiseras av:

http://www.friendsofazhighways.com/workshops.htm

Arizona Highways Photo Workshops har funnit i mer än fyrtio år, och här blir man inte lurad. Lärarna är top notch och mat och boende är toppen. Räkna med 2000 kr per dygn i avgift, men då ingår allt.

 

Eftersom vi nämnt New York så kan vi ju ta två bilder från denna intressanta plats!! --som bonusbilder:

New York 2007. Canon 20D, 24-105/4

För att framhålla att en bild inte behöver vara skarp!! –tog jag med den här.

New York 2007. Canon 20D, 24-105/4

Inlagt 2011-08-02 07:47 | Läst 4282 ggr. | Permalink
Då sticker jag ut hakan lite, visst att en bild inte behöver vara skarp, men hade den varit sämre skarp?
Svar från Bob Bovin 2011-08-05 07:32
Nä det hade den inte varit!! Så klart att den hade varit bättre skarp. Men nu var den inte det och innehållet föll inte bort helt. Det är inte alltid som innehållet är helt är beroende av att den är skarp.
Jag skrev en blogg för ett tag sedan om just detta
http://www.fotosidan.se/blogs/bob-bovin-photography/13-fokus-skarp-bild-varfor-da.htm

Du sticker inte ut hakan alls.
Tack för att du kommenterar bilden.
Mvh
Bob



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?

Lägg till

Tidigare blogginlägg