UNDER FOCUS

SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#135. Paparazzo!! --kändisfoto?? –va ä dä för nytta med det?? –eller sotarna och Carl Jan!!

Paparazzi metoderna att avslöja kändisarnas privatliv sprider sig över världen och är idag stor business i Europa och USA. Fenomenet existeras enbart för att det finns köpare och säljare.  Kan man klandra fotograferna??  --som har det som sitt levebröd?? Eller skall man klandra läsaren av tabloidtidningar och titta och se blaskor??

Jag tycker nog att man kan närmast klandra tittarna!! Utan den publiken så fick fotograferna hitta ett annat sätt att försörja sig.  Men det borde finnas gränser även för fotograferna!! --man kan inte tränga sig in, med långa gluggar, till oskyldiga familjemedlemmar och plåta hur de lever. Det är klart att det är svårt att dra gränserna, men jag tycker fotograferna skall visa civilkurage och säga nej till jobb som de tycker går för långt och kränker husfriden.

Det finns en annan sida av myntet?? --eftersom kändisar är beroende av att synas!! –så säljer de egna situationer till paparazzi byråerna. I sådana fall så drar kändisarna alltså nytta av en företeelse i samhället och styrs då helt av pengar och hur häftiga bilder de genererar.

För att ställa frågan på sin spets så skall jag publicera en bild jag tog i Engelsberg i Västmanland för några somrar sedan. Kändisen Carl Jan, som vi ofta ser i TV, besökte den gamla världsarvs hyttan med vänner. De skojade och tycke att Carl Jan skulle sätta sig mellan två sotare som fikade. De tog egna bilder och jag passade på att göra det också. En riktig paparazzi bild??

Jag skickade bilden till sotarfirman och de blev glada och skulle sätta upp den i fikarummet.

Nu publicerar jag den här!! –tycker ni att det är fel?? Borde bilden hamnat i soptunnan??

Glada sotare och Carl Jan på fiket i Engelsberg.

Inlagt 2011-08-13 07:10 | Läst 3915 ggr. | Permalink
Tack det värmer!
Jag försöker variera mellan teknik, gatufoto och natur och resefoto. Konstigt nog är det mest läsare på teknik.

Ha det bra
Bob



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?

Lägg till

Tidigare blogginlägg